×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Grattis alla kvinnliga präster!

2008-09-23 14:00

Idag inleds Kyrkomötet i Uppsala. I år är det 50 år sedan Kyrkomötet 1958 sade ja till att även kvinnor skulle kunna prästvigas i Sverige. Men kvinnor mötte hårt motstånd i många år och en del biskopar vägrade att prästviga kvinnor. Efter decennier av diskussioner är det idag i stort accepterat att även kvinnor kan prästvigas och även bli kyrkoherdar.

- Jag anser att kvinnoprästfrågan inte är ett stort problem för kyrkan idag. Vi kämpar med mycket värre saker. Det finns andra områden i samhället som är mer mansdominerade och har större problem än vad kyrkan har gällande jämställdhet. Men själv är jag förstås jätteglad över att det fanns kvinnor och män som inte vek sig för motståndet för 50 år sen! Att samvetsklausuler och skiftande bibeltolkning idag närmat sig varandra, och att det numera är lika accepterat med kvinnliga präster såväl som kvinnliga kommundirektörer, polischefer eller kvinnliga metallarbetare, säger Ami Dahlblom, kyrkoherde i Nykvarn.

Ami Dahlblom är medlem i SKTF, liksom många andra anställda i Svenska Kyrkan. SKTFs ordförande Eva Nordmark sänder följande hälsning till alla kvinnliga präster:

- Idag är närmare hälften av alla präster kvinnor. I vårt jämställda samhälle är det en självklarhet att även kvinnor kan vara präster, men det har det inte alltid varit. Ingen annan fråga har väckt så stor uppmärksamhet inom kyrkan under 1900-talet. Men attityderna i samhället till jämställdhet har förändrats och så även i kyrkan, vilket jag tycker är väldigt glädjande. Nu hoppas jag att snart även hälften av kyrkoherdarna och biskoparna är kvinnor. Det handlar ju om allas lika värde. Ett stort grattis vill jag säga till Svenska Kyrkan och till alla kvinnliga präster, kyrkoherdar och biskopar idag när kyrkomötet öppnas!, säger Eva Nordmark.

För mer information, kontakta Eva Nordmark på tel 070 624 13 11, eller Ami Dahblom på tel 0768-27 11 50.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Christian Örjestål, mobil 070-280 86 94

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1066 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum