×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

SKTF-tips till arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin:

2007-02-13 11:30

Med nystartsjobb också i offentlig sektor går fler jobb till kvinnor!

Regeringens nystartsjobb visar sig nu framför allt gå till arbetslösa män. Hela 70 procent av de hittills förmedlade nystartsjobben har gått till män. Detta trots att konjunkturuppgången nu också gör att arbetslösheten bland män sjunker snabbare än arbetslösheten bland kvinnor.

SKTF har redan innan nystartsjobben infördes påtalat att man vill att dessa också ska kunna genomföras i offentlig sektor. Idag kan bara företag i privat sektor använda sig av nystartsjobb.

 - Öppna upp nystartsjobben också för offentlig sektor, då kommer jämställdheten att öka och fler kvinnor att kunna få ett nystartsjobb, säger SKTF:s förbundsordförande Eva Nordmark.
Det ger möjlighet att öka servicen och kvaliteten. Dessutom får offentlig sektor möjligheten att underlätta det generationsskifte man står inför med många pensionsavgångar och ett stort rekryteringsbehov.

- Det skulle vara bra, inte bara för de arbetslösa kvinnorna, utan också för offentlig sektor och vår gemensamma välfärd. Det finns stor erfarenhet hos kommun och landsting att ta emot personer i arbetsmarknadspolitiska åtgärder och jag har förstått att det finns mycket positiva erfarenheter, avslutar Eva Nordmark.

För ytterligare kommentar kontakta Eva Nordmark, 070-624 13 11

Peter Bloch, presschef, 070 255 13 37
Ann-Marie Prhat, pressekreterare, 070-240 95 96

Fackförbundet SKTF organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1063 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum