×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

SKTF: Många bra satsningar i regeringens budget

2007-09-20 16:00

- Det finns mycket att applådera i regeringens budget. Äntligen sker förändringar i hur a-kasseavgiften tas ut. Det har varit orimligt stora skillnader i avgift mellan olika a-kassor. Det är glädjande att polletten nu trillat ned och att SKTF-medlemmarnas a-kasseavgift nu sänks, säger Fackförbundet SKTFs ordförande Eva Nordmark.

I regeringens budget för 2008 finns en hel del förslag som är värda att kommentera utifrån fackliga perspektiv. SKTF gläds åt att arbetsmarknaden växer och att arbetslösheten sjunker. Det är bra att regeringen vill satsa mer på rehabilitering och företagshälsovård. SKTF applåderar också att offentliga sektorn öppnas för nystartsjobben. SKTF håller i grunden med om att a-kassan ska vara en ren omställningsförsäkring. Det är också bra att regeringen återigen säger sig vilja slå vakt om kollektivavtalen. Sveriges ekonomi är starkare än på länge och det är bra, som Anders Borg framhållit, att Sverige har lägre räntor och en starkare valuta än jämförbara länder.

Det finns dock flera stora frågetecken kring budgeten när det gäller arbetsmarknaden. Regeringen vill införa ett tak för sjukersättningen till maximalt 75 procent efter ett år. Eventuella kompletterande avtalsförsäkringar får inte leda till att ersättning överstiger 75 procent av sjukpenninggrundande inkomst, SGI. Frågetecknet gäller den fria förhandlings- och avtalsrätten. Om medlemmar i en fackförening går samman och vill teckna en tilläggsförsäkring vid sjukdom och få en högre ersättning, så har man inte längre rätt till det om man ska gå efter vad Anders Borg sagt. I så fall trampar man på en principfråga, nämligen rätten att teckna avtal. Det strider inte bara mot den svenska traditionen utan också mot internationella konventioner. Dessutom har medlemmar avstått från lönemedel för att kunna teckna kollektivavtal kring högre sjukförsäkring, medel som genom samordningen dras in. Det blir logiskt svårförståeligt att man säger sig vilja värna kollektivavtalen samtidigt som man i handling inskränker rätten att teckna dem.

Ett annat frågetecken gäller beslutet att kraftigt minska tiden som man kan deltidsstämpla. Problemet med det är att kommunpolitikerna borde ligga i fas med regeringens politik och erbjuda samtliga deltidsanställda heltidstjänster, så att deltidsstämplingen minskar eller försvinner. Avsikten med regeringens förslag är ju att öka incitamentet till heltid för de deltidsanställda. Men då måste också den möjligheten finnas ute i kommunerna. Men det gör den inte idag. Deltidsförslaget drabbar främst kvinnor, som redan idag har en svår ekonomisk situation.

- Regeringen borde omedelbart förklara för kommunpolitikerna hur viktigt det är att nu erbjuda heltidstjänster över lag. Gör man inte det blir den nedskurna möjligheten till deltidsstämpling inte trovärdig, säger Eva Nordmark.

För mer information kontakta Eva Nordmark på tel 070-624 13 11

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska Kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1155 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum