×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nu startar avtalsrörelsen för 135.000 kommun- och landstingsanställda

2007-01-30 16:00

Idag har avtalskraven från SKTF och Akademikerförbundet SSR lämnats över till Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Avtalen berör 135.000 medlemmar. Det nuvarande avtalet går ut den 30 juni 2007.

SKTF och Akademikerförbundet SSR vill uppnå

reallöneökningar åt alla medlemmar golvet för hela medlemsgruppen ska vara minst 3,9 procents löneökningar per år. de osakliga löneskillnaderna som finns mellan kvinnor och män måste bort, men också mellan det privata näringslivet och kommuner/landsting. de fackliga organisationerna vill också förbättra de lokala löneförhandlingarna, som inte fungerat bra på alla håll. De kan förbättras genom att chefens roll i lönesättningen blir tydligare och genom partsgemensamma utbildningsinsatser för att bättre tillämpa lönesystemet.

- Vad som är viktigt är att vi tillsammans med arbetsgivaren diskuterar de strukturella problemen som finns både för kvinnor och män mellan kvinno- och mansdominerade branscher och att vi börjar åtgärda problemen. Det är också en fråga som arbetsgivaren uppmärksammat, säger Anders Hammarbäck, förhandlingschef på SKTF.

De flesta av SKTFs och Akademikerförbundet SSRs medlemmar är kvinnor. Lönespridningen bland många medlemsgrupper är väldigt liten. För många kan skillnaden bara vara ett par tusen kronor i månadslön i början och i slutet av ett yrkesliv. Drivkrafterna för utbildning, ansvar och initiativförmåga måste bli större.

- Kommuner och landsting behöver attrahera kompetent arbetskraft, därför måste parterna på allvar diskutera möjligheten till lönekarriär och åstadkomma en betydligt större lönespridning. Ett modernt avtal innehåller också möjligheten till att lokalt och individuellt avtala om övriga villkor, exempelvis längre semester. Den möjligheten finns inte i dag, säger Eva Fagerberg, förhandlingschef på Akademikerförbundet SSR.

- Vi vill också förbättra villkoren för föräldralediga. Vi anser att det extra lönetillägg som idag finns i avtalet för föräldralediga borde utökas från två till sex månader. Även denna åtgärd skulle få kommuner och landsting att i högre grad rekrytera unga medarbetare, avslutar Eva Fagerberg.

För mer information, kontakta förhandlingscheferna Anders Hammarbäck, SKTF, 070-689 64 71, eller Eva Fagerberg, Akademikerförbundet SSR, 0734-19 44 66 .
Presscheferna Stina Andersson, Akademikerförbundet SSR, 070-618 44 87 eller Peter Bloch, SKTF, 070-255 13 37.

Fackförbundet SKTF organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska Kyrkan och ekumeniska organisationer

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

919 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum