×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Först ut i den kommunala avtalsrörelsen - SKTFs avtalsyrkande till de kommunala företagen överlämnat

2007-01-10 13:00

- Vi vill öka pappors ansvarstagande för sina barn genom att öka tillägget till sex månader. Materiellt handlar det om några tusen kronor per barn. Det finns en risk att den här frågan, som nu drivs av många fack i avtalsrörelsen, kan bli den stora stridsfrågan i vår.
- Dessutom är det viktigt att lönerna utvecklas på varje bolag. För det krävs att cheferna ges ett större ansvar, säger Torbjörn Flodfält, avtalsombudsman på SKTF.

SKTF har idag – för 7.000 medlemmars räkning - överlämnat avtalsyrkande till Kommunala företagens samorganisation, KFS.

Några av de punkter yrkandet innehåller är:

Det övergripande målet med SKTFs lönepolitik är att höja värdet av medlemmarnas arbete. SKTF driver fortsatt satsning på lokal lönebildning där medlemmarna får större möjligheter att påverka den egna lönen genom sin arbetsinsats och utveckling.

SKTF anser att chefen har en avgörande roll för att få en väl fungerande löneprocess. För att den lokala lönebildningen ska få genomslag krävs att chefernas ansvar och befogenheter i lönesättningen förtydligas och förbättras.

SKTF avser att ta ytterligare steg mot ett mer jämställt arbetsliv genom att föräldrapenningtillägget ska förlängas till 6 månader.

Fakta: De kommunala företagens samorganisation organiserar privata bolag inom kommuner och landsting, bland annat elbolag och VA-verk.

Frågor besvaras av Torbjörn Flodfält, SKTF, tel 070-211 49 63

Peter Block, presschef, 070 255 13 37
Ann-Marie Prhat, pressekreterare, 070-240 95 96

Fackförbundet SKTF organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska Kyrkan och ekumeniska organisationer

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

972 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum