×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Studenter diskrimineras på högskolan

2006-04-05 08:24

Fler än hälften av alla studenter som är födda utanför Norden har upplevt diskriminering på grund av sitt etniska ursprung. Den vanligaste situationen är när man har sökt arbete. Det visar en undersökning av närmare 2400 studenter som det fackliga studentsamarbetet Tria idag presenterar.

Fackförbunden HTF, SKTF och ST - som tillsammans utgör Tria - har undersökt studenters erfarenheter av diskriminering på grund av etnicitet. Undersökningen har genomförts i form av en webbenkät som gått ut via Studentkortet till studenter på universitet och högskolor.

Resultatet av undersökningen visar bland annat att:

  • Av dem som har utsatts för diskriminering har inte ens en av tio gjort en anmälan eftersom man inte tror att det är någon idé. 
  • Mer än var fjärde student anser att det förekommer diskriminering på den egna högskolan.  
  • Nära hälften av studenterna anser att deras högskola arbetar för lite, eller inte alls, för att mot¬verka diskriminering och kränkningar mot studenter med utländskt ursprung.
  • Cirka två tredjedelar förordar att positiv särbehandling ska tillämpas, alltid eller ibland, för att få en bättre balans mellan olika etniska ursprung på arbetsplatsen.
  • Över 75 procent av studenterna tror att företag och organisationer blir mer produktiva genom större etnisk mångfald och nära 80 procent säger att de har ett större förtroende för företag och organisationer som medvetet arbetar med mångfaldsfrågor.

– Det är upprörande att så många som över hälften av studenterna mer utomnordisk bakgrund har blivit diskriminerade. Det är också anmärkningsvärt att det främst skett när man sökt jobb. Det är ett stort underbetyg för Sveriges arbetsgivare, säger Camilla Ländin, verksamhetschef i Tria.

– Tria möter varje dag studenter som söker jobb. Vi hjälper dem med att lyfta fram sin kompetens utifrån det som arbetsgivarna anser vara viktigt för att få en anställning; utbildning, erfarenhet, språkkunskaper mm. Trots det sållas många arbetssökande med utländska namn bort. Det är helt oacceptabelt att arbetsgivarna inte tar till vara den kompetens som utbildningssystemen producerar.

För ytterligare kommentarer kontakta Camilla Ländin, tfn: 070- 651 69 34. För frågor kring undersökningens genomförande kontakta Cecilia Wallén, tfn: 070- 349 20 30.

Tria är ett fackligt samarbete mellan HTF, SKTF och ST - tre fackförbund som representerar nästan en halv miljon anställda akademiker och tjänstemän på den svenska arbetsmarknaden.

 

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

945 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum