×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

SKTFs ordförande Eva Nordmark: missa inte filmen China Blue ikväll!

2006-11-30 09:48 

Tidigare i år uppmärksammades de svenska kommunernas inköp av kinesisk gatsten när det visade sig att produktionen av i Kina gav arbetarna allvarliga hälsoproblem och i vissa fall dog.

Detta ledde till att en rad kommuner och landsting började se över sina upphandlingar. SKTF arbetar tillsammans med nätverket Rena Kläder för en etisk offentlig upphandling genom kampanjen www.minaskattepengar.nu

Målet med kampanjen är att skattepengar inte ska användas till att kränka mänskliga rättigheter i arbetslivet, vilket tyvärr sker alltför ofta, till exempel i kinesiska fabriker.

- Som konsument har man möjlighet att påverka den butik man handlar sina kläder i, säger SKTFs ordförande Eva Nordmark. Genom att bland annat fråga hur kläderna tillverkas utövar man sin makt som konsument och får klädföretagen att förstå att det finns en efterfrågan av schysst producerade kläder.

China Blue är en film som speglar de omänskliga arbetsförhållandena som många klädarbetare lever under världen över. Filmen är i hemlighet inspelad i Kina och speglar den vidriga vardag som unga kvinnor världen över lever i när de producerar våra kläder. Inspelningen av filmen blev dramatisk och avbröts flera gånger då filmteamet arresterades och förhördes av de kinesiska myndigheterna.

- Som kommun eller konsument är det alltid bättre att ställa krav på förbättrade arbetsvillkor än att bojkotta. Se filmen China Blue i SVT1 klockan tio ikväll och ta ställning, avslutar Eva Nordmark.

För ytterligare information kontakta Olof Ambjörn, 070-329 71 75.

För mer information om hur du kan påverka som konsument gå in på www.renaklader.org.

Fackförbundet SKTF organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska Kyrkan och ekumeniska organisationer

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

936 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum