×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

SKTF hjälper Göran Hägglund skapa värdighetsgaranti i äldreomsorgen

2006-10-18 14:25 

- Det har varit mycket prat om värdighetsgarantin i äldreomsorgen men inte en människa vet vad det handlar om i praktiken, säger SKTFs ordförande Eva Nordmark.

- Vi i SKTF vet vad det handlar om och det är nu dags för socialminister Göran Hägglund att börja tala ur skägget! Vi uppmanar honom att deklarera innehållet i den värdighetsgaranti som presenterades i regeringens höstbudget!

- SKTF hjälper gärna Hägglund att konstruera en värdighetsgaranti värd namnet. Här kommer några konkreta förslag till beståndsdelar, levererat direkt från verkligheten. En värdighetsgaranti ska bland annat innehålla: Att man får leva så normalt som möjligt. Rätten att komma ut på promenader. Rätten att duscha varje dag. Hjälp att upprätthålla sociala kontakter. Resurser att bedriva värdig vård och omsorg. Att få vara med och bestämma den egna omsorgen. Respekt för den enskildes person, åsikter och vilja. Att få behålla sina vanor. Att värna integriteten. Att få bo tillsammans med sin make/maka. Tillgång till utbildad, kompetent och motiverad personal.

SKTF har i en enkät frågat direkt berörda medlemmar i äldreomsorgen om deras spontana synpunkter på regeringens budget. Ett representativt urval av enhetschefer inom äldreomsorgen samt biståndsbedömare och biståndshandläggare har ingått i undersökningen. Ovanstående punkter är de viktigaste beståndsdelarna i en värdighetsgaranti enligt de tillfrågade.

Regeringen satsar 1,9 miljarder kronor i äldreomsorgen. I höstens budgetproposition ingår utbyggt äldreboende, en frittval-reform samt en värdighetsgaranti.

- Det är bra, men inte tillräckligt bra, säger Eva Nordmark. Satsningen är helt beroende av att de som leder verksamheten i kommunerna idag får rätt förutsättningar.

- Jag ser fram emot en utvecklad dialog som leder fram till påtagliga förbättringar inom äldreomsorgen. Jag efterlyser ett samarbete mellan socialministern och SKTF, avslutar Eva Nordmark.

För ytterligare kommentar kontakta Eva Nordmark, 070-624 13 11
Undersökningen gör inte anspråk på att vara vetenskaplig, men resultaten ger en direkt och spontan fingervisning hur de som i sitt dagliga arbete har att verkställa de politiska besluten. Enkäten skickades via e-post till cirka 1000 enhetschefer och biståndsbedömare/handläggare inom äldreomsorgen.

SKTF är ett partipolitiskt obundet fackförbund för offentligt och privat anställda tjänstemän med anknytning till kommun, landsting eller kyrka. Vi är drygt 170 000 medlemmar.

Presschef Karin Ottosson, mobil 070-317 63 78
Pressekreterare Ann-Marie Prhat. mobil 070-240 95 96

SKTF Kungsgatan 28 A, Box 7825, 103 97 Stockholm. www.sktf.se sktf@sktf.se

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1120 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum