×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

SACO-rabatten är en felkonstruktion

2006-12-15 15:00

Idag träffade SKTFs ordförande Eva Nordmark finansminister Anders Borg. Eva Nordmark lyfte frågan om att a-kasseförslaget snedvrider konkurrensen och ger SACO en skatterabatt.

- Konsekvenserna av förslaget blir att två personer på samma arbetsplats, med samma jobb, med samma risk för arbetslöshet och med samma jobbavdrag får betala olika mycket. En av dem ska betala drygt 1000 kr mer per år till samma arbetslöshetsförsäkring bara för att de tillhör olika a-kassor. Detta är inte rimligt säger Eva Nordmark.

- Jag har efter mötet stor tilltro till att Anders Borg tillsammans med arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin och regeringen snabbutreder frågan så att arbetslöshetsförsäkringen blir konkurrensneutral.

På debattsidan i Dagens Industri (idag) skriver Eva Nordmark tillsammans med STs ordförande Annette Carnhede om SACO-rabatten och kräver att regeringen tillsätter en snabbutredning.

- Det är en sak om vi konkurrerar med våra fackliga medlemskap; SKTF har riktigt bra erbjudanden. Men arbetslöshetsförsäkringen är en och samma försäkring för alla, och det är här som regeringen snedvrider konkurrensen, avslutar Eva Nordmark.

För ytterligare kommentar kontakta Eva Nordmark, 070-624 13 11

Karin Ottosson, presschef, 070-317 63 78
Ann-Marie Prhat, pressekreterare, 070-240 95 96

Fackförbundet SKTF organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska Kyrkan och ekumeniska organisationer

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1122 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum