×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Många beredda att engagera sig i kommunpolitiken

2006-04-28 12:30

Fler än var fjärde väljare kan tänka sig att engagera sig politiskt i sin kommun- särskilt de yngre. Det visar en ny undersökning av 4500 röstberättigade i de 15 största kommunerna som fackförbundet SKTF idag presenterar.

Resultatet visar bland annat att:

17 procent kan tänka sig att engagera sig i kommunpolitiken. 10 procent svarar att de kanske skulle kunna tänka sig och 9 procent är tveksamma. De yngre, under 30 år, kan i högre utsträckning än de andra tänka sig att engagera sig i kommunpolitiken, 23 procent svarar ja på frågan. Var tredje tillfrågad, som har bestämt sig för vilket parti de ska rösta på, säger sig ha mycket stort förtroende för sitt partis lokala representanter, medan endast 3 procent har mycket litet förtroende. 51 procent har ett ganska stort förtroende och 14 procent uppger att de har ett ganska litet förtroende. Bland de yngsta (under 30 år) har 39 procent mycket stort förtroende för sina lokalpolitiker och för gruppen studerande är siffran ännu högre (42 procent). 36 procent instämmer helt i påståendet att man tycker att kommunpolitiker ska ha mer att säga till om jämfört med regering och riksdag, även om det innebär att kommunernas service kan bli olika. 18 procent instämmer inte alls och 46 procent instämmer delvis.

– Vår undersökning visar på en positiv bild av medborgarnas demokratisyn. Överraskande många, i synnerhet yngre, är beredda att engagera sig politiskt i sin kommun. Frågan är hur detta tas om hand av de politiska partierna? Hur fångar man upp det intresse och nyfikenhet som finns hos många medborgare som vill engagera sig? säger SKTFs förbundsordförande Eva Nordmark, i en kommentar.

– Det är glädjande att medborgarnas tilltro till kommunpolitiken är stor. Däremot är det bekymmersamt att kännedomen om de lokala politikerna är liten. Vår undersökning borde bli en utmaning till landets alla kommunpolitiker. Synliggör er i valrörelsen! Kliv fram på rikspolitikens bekostnad och presentera lösningar med kommunala förtecken!

– När det gäller diskussionen om det kommunala självstyret kontra nationell likvärdighet ger medborgarna i vår undersökning kommunpolitikerna rätt - ett starkt lokalt självstyre har en förankring bland medborgarna. Men många inser också behovet av nationella likhetsprinciper i ett antal grundläggande välfärdsfrågor.

För ytterligare kommentarer kontakta Eva Nordmark, tfn 070- 624 13 11.

Rapporten "Det viktigaste valet (2) i pdf

SKTF är ett partipolitiskt obundet fackförbund för offentligt och privat anställda tjänstemän med anknytning till kommun, landsting eller kyrka. Idag är vi drygt 170 000 medlemmar.

Presschef Karin Ottosson tfn 08- 789 63 78, mobil 070-31 76 378
Pressombudsman Maria Martinsson tfn 08-789 64 77, mobil 070-655 50 48
För frågor kring undersökningens genomförande kontakta Gerry Andersson, tfn 070- 279 63 60.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

935 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum