×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Luleå är Sveriges nordliga kulturmetropol!

2006-11-30 15:30

Fackförbundet SKTF utsåg idag Luleå till Årets Kulturkommun 2007.

Det är artonde gången SKTF utser årets kulturkommun som i år går till Luleå med följande motivering:

"Luleå kommun sätter kulturen i centrum. Målsättningen att kunna erbjuda ett gott livsklimat med allas rätt till kulturell välfärd präglar kommunens syn på kulturen.

Kommunen har genom åren medvetet satsat på olika konst- och kulturformer för att skapa ett rikt kulturliv för medborgarna. Med det nya Kulturens hus som innehåller konsertsalar, bibliotek och konsthall har man investerat i kulturella mötesplatser som leder till förståelse, tolerans och gemenskap mellan människor.

Luleå kommun ser ett starkt kulturliv som en nödvändig förutsättning för en demokratisk samhällsutveckling. Kommunens målmedvetna kulturpolitik gör Luleå till Sveriges nordliga kulturmetropol."

- Luleå kommun är en kommun som vill, vågar och satsar stort, säger Ove Jansson, juryns ordförande. I januari nästa år inviger man sitt nya kulturhus – en investering på 342 miljoner kronor samtidigt som man värnar om den kultur och det kulturarv som finns i kommunen.

- Kulturen måste få vara en naturlig del i samhällslivet och i människors vardag. Att väva in kulturen i kommunala verksamheter såsom skola och äldrevård, berikar kommunen och ger medborgarna rätt till kulturell välfärd som borde vara en självklarhet för alla.

Från Luleå kommun tog följande personer emot priset: Karl Petersen, kommunstyrelsens ordförande, Omar Jakobsson, kulturnämndens ordförande, Åke Broström, kulturchef samt Maine Carlsson, ordförande i SKTFs Luleåavdelningen.

Priset, som delades ut av Ove Jansson, är en oljemålning av Leopold Fare, Färgeko II (Landskap). Dessutom får Luleå kommun under nästa år ta hand om vandringspriset , ett glasäpple av Rune Strand.

För ytterligare information ring juryns ordförande Ove Jansson, 070- 642 81 69 eller ombudsman Ewa Henriksson, 070- 574 34 07.

Fackförbundet SKTF organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska Kyrkan och ekumeniska organisationer

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1120 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum