×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Eva Nordmark: Oacceptabelt att tolkar saknar anställning

2006-12-12 10:00

SKTF är det fackförbund som organiserar flest antal tolkar. Att bli rätt förstådd är en mänsklig rättighet och handlar också om svensk rättssäkerhet.

- Tolkarna saknar anställning och det är fullständigt oacceptabelt, säger SKTFs ordförande Eva Nordmark.

Människor med annan språkbakgrund får hjälp av tolkarna att få adekvat vård och samhällelig service, så som sjukvård, psykiatri och rättsväsende. Det är inte svårt att sätta sig in i den vanmakt som till exempel en anklagad person utan tillräckliga kunskaper i svenska, skulle uppleva om tolkningen inte fungerade vid ett förhör eller en rättegång.

Tolkarnas samhällsinsats är inte viktig bara för rättsäkerheten utan också för hela demokratin. Samtidigt saknar tolkar anställning och har därför inte tillgång till alla förmåner som följer med den, stadig inkomst, försäkringar, semester, övertidsersättning och så vidare.

- En tolk ska kunna planera sin och sin familjs tillvaro som de flesta av oss alltid kunnat göra, säger Eva Nordmark. Detta skulle för vissa ändå kunna fungera om marknaden verkligen fungerade, men idag sätts priset på tolkarnas arbete av en mellanhand, förmedlingen.

- Konkurrensen finns mellan förmedlingarna men tolkarna själva har inget inflytande över prissättningen på sina egna tjänster. Detta är helt orimligt och SKTF anser att tolkarna har rätt till anställning som alla andra. De ska inte behöva vara utlämnade till omständigheter som råder för stunden.

I förra veckan besökte Eva Nordmark arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin. Hon lyfte frågan om tolkarnas arbetssituation och förutsättningarna för hög kvalitet i tolktjänsterna.

- Om kraven på tolkarna sänks riskerar vi en situation där de mest kompetenta och professionella tolkarna helt lämnar yrket och det kan inte vara någons avsikt, avslutar Eva Nordmark.

För ytterligare kommentar kontakta Eva Nordmark, ordförande SKTF, 070- 624 13 11. För mer information kontakta Sverre Ahlbom, ombudsman SKTF, 070-623 98 10.

Fackförbundet SKTF organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska Kyrkan och ekumeniska organisationer

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum