×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Bojkott mot kinesisk sten löser inga problem

2006-05-18 10:55

Till följd av den senaste veckans rapportering om farliga arbetsförhållanden inom produktionen av gatsten i Kina har både Stockholm och Göteborg valt att från och med nu bojkotta sten från Kina. Men en bojkott löser inga andra problem än politikers samvete, hävdar SKTF, Rättvisemärkt, Nätverket Rena Kläder och Fair Trade Center i ett gemensamt utspel.

Den 7 maj sände P1:s program Kaliber ett reportage om arbetsvillkoren i stenbrott i Kina. I reportaget framkom att sten som tillverkas under livsfarliga omständigheter upphandlas av svenska kommuner.

Reportaget har lett till att både Stockholms och Göteborgs kommun beslutat att stoppa all upphandling av sten från Kina. Det är bra att politiker reagerar på dessa uppgifter men bojkott är fel väg att gå, hävdar representanter för kampanjen Mina Skattepengar som är ett samarbete mellan SKTF, Rättvisemärkt, Rena Kläder och Fair Trade Center.

- Det som behövs är inte en bojkott utan ett tydligt regelverk. Kraven på leverantörerna måste vara tydliga, ska man leverera varor till offentlig verksamhet så måste man kunna garantera att dessa är producerade under mänskliga omständigheter, säger Eva Nordmark förbundsordförande för SKTF.

Organisationerna bakom kampanjen Mina Skattepengar arbetar för att stat, kommun och landsting ska ställa etiska krav vid alla offentliga varuupphandlingar. Dessa etiska krav ska motverka att mänskliga rättigheter inte kränks i produktionen av varor som upphandlas offentligt.

- Företag i flera olika branscher har jobbat med dessa frågor i många år nu, men det offentliga släpar efter. Vi har undersökt denna fråga i flera år och vi vet att det är fullt möjligt att ställa dessa krav, säger Joel Lindefors från Nätverket Rena Kläder. Vi har tagit fram en guide för hur offentliga upphandlare kan gå tillväga för att hindra att situationer som denna uppkommer.

För mer information se:
www.minaskattepengar.nu

Joel Lindefors
joel@renaklader.org
0703 450 480

Emma Enebog
emma.enebog@rattvisemarkt.se
0735 606 803

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

954 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum