×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nytt arbetsmiljöavtal för kommuner och landsting

2005-04-26 15:13

Ett nytt samverkans- och arbetsmiljöavtal för kommuner och landsting tecknas i dag mellan SKTF och Sveriges kommuner och landsting. Avtalet, som har förhandlats fram parallellt med det nya löneavtalet, lägger grunden för lokala arbetsmiljöavtal. Bättre kompetens i arbetsmiljöfrågor och en stärkt roll för företagshälsovården är några av nyheterna i avtalet.

Det nya centrala avtalet kallas FAS 05 (Förnyelse, Arbetsmiljö och Samverkan i kommuner landsting och regioner) och gäller från den 1 april.

- Jag är mycket glad att vi lyckats få fram detta samverkans- och arbetsmiljöavtal som lägger grunden för lokala avtal. Förhoppningen är att arbetsmiljöfrågorna ska ta en betydande plats i det lokala samverkansarbetet för att främja en god hälsa och arbetsmiljö och få bort de höga sjuktalen, säger Eva Nordmark, ordförande i SKTF.

Fokus ligger på det förebyggande arbetet. En hörnsten i avtalet är ökad kompetens om hälsa och arbetsmiljö på hela arbetsplatsen, men framför allt bland chefer och skyddsombud. För SKTFs chefsmedlemmar innebär det ett viktigt stöd i uppdraget som ledare.

- Avtalet ger viktiga signaler till politikerna att ta sitt arbetsgivaransvar och se till att chefer och skyddsombud har den kompetens som krävs, liksom att det finns tillräckliga resurser för arbetsmiljöarbetet, säger Eva Nordmark.

Företagshälsovårdens roll som oberoende expertkompetens betonas i avtalet. Företetagshälsovården ska ha kompetens att identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, organisation, verksamhetens resultat och hälsa. Det betyder att olika experter som beteendevetare, ergonomer, läkare m.fl. ska finnas med i den sammanhållna företagshälsovården.

För ytterligare information kontakta Carola Löfstrand, ombudsman med ansvar för arbetsmiljöfrågor, tfn 070- 384 48 44.

SKTF är ett partipolitiskt obundet fackförbund för offentligt och privat anställda tjänstemän med anknytning till kommun, landsting eller kyrka. Vi är 180 000 medlemmar.

Presschef Anna Karin Wallberg tel 08-789 64 70, mobil 070-630 40 09
Pressombudsman Maria Martinsson tel 08-789 64 77, mobil 070-655 50 48

Kungsgatan 28 A, Box 7825, 103 97 Stockholm.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

919 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum