×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Gemensamt uttalande av NTR

2005-06-20 09:43

Ny möjlighet för den nordiska välfärdsmodellen

Nordiska Tjänstemannarådet (NTR) konstaterar att utvecklingen av Europasamarbetet står inför stora utmaningar efter att medborgarna i Frankrike och Nederländerna sagt nej till den nya konstitutionen. Detta har bland annat lett till att Sverige, Danmark och Finland skjutit upp beslutet om att anta konstitutionen.

Situationen gör det, enligt NTR, nödvändigt att få ett socialt Europa på dagordningen. Den europiska fackföreningsrörelsen kan, med förnyad styrka, arbeta för att få genomslag för centrala krav för Europas arbetstagare. NTR uppmanar därför sina medlemsorganisationer att aktivt arbeta för att påverka riktningen i ett framtida Europa.

Vi har en ny möjlighet att skapa ett socialt Europa med hög sysselsättning, fler kvalitativa jobb, en hållbar tillväxt, social trygghet, jämställdhet mellan könen, satsningar på utbildning, forskning och utveckling, aktiv näringspolitik, starka parter på arbetsmarknaden samt ett väl fungerande trepartssystem. Fackföreningsrörelsen skall verka för arbetstagarna fackliga rättigheter och bekämpa social dumpning.

Vi uppmanar våra medlemsorganisationer att bidra till att den nordiska välfärdsmodellen får en starkare ställning i ett framtida Europa. Fackföreningsrörelsen har en förnyad möjlighet att ta initiativ till ett tätare samarbete mellan EU och arbetsmarknadens parter för att utarbeta en ekonomi-, sysselsättnings- och social pakt.

Den nordiska fackföreningsrörelsen har, genom en hög organisationsgrad i respektive land, en betydelsefull ställning som ger oss inflytande. Vi har ett starkt mandat att utföra det uppdrag som våra medlemmar gett oss.

NTRs medlemsorganisationer har ett betydelsefullt uppdrag i att bidra till att utveckla de europeiska medborgarnas tillit till den sociala dimensionen i europasamarbetet.

NTR-konferensen pågår 16-19 juni i Röros i Norge. NTR representerar mer än 400 000 medlemmar i hela Norden.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

936 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum