×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Gällivare - årets kulturkommun

2005-11-23 17:00

Gällivare – Årets Kulturkommun 2006. SKTFs har för sjuttonde gången utsett både Kulturkommun och i år även en Uppstickarkommun – Strömsund.

Motiveringen lyder: "Gällivare är kommunen mitt i Lappland som bestämt sig för att satsa på ett rikt kulturliv tillgängligt för alla för att skapa tro på framtiden.
Med sitt 99-punktiga handlingsprogram "Lyftet" där tre kulturer och tre språk förenas visar man både mod och engagemang för att uppnå visionen om en levande kulturkommun.
Samarbete, sammanhållning och delaktighet är nyckelord i kommunens satsning på kulturen. Alla inbjuds att medverka i utvecklingen av ett starkt kulturliv, där en mångfald konstarter får plats. Bibliotek, musikskola, museer, kulturuniversitet, kulturstigar och bildarkiv är plattformar för alla som vill vara med.
Med kulturens kraft lyfter Gällivare – Årets Kulturkommun 2006".

Strömsund – "Årets Uppstickarkommun 2006"
Motiveringen lyder: "Genom medveten satsning på kultur på olika konstområden ger glesbygdskommunen Strömsund, trots begränsade resurser sina kommuninvånare möjlighet till regelbundna kulturupplevelser och kulturskapande – oavsett var i kommunen man bor.
Den unika satsningen på två musiker som dagligen besöker skolor sätter en särskild prägel på kommunens kulturliv. En väl fungerande biblioteksverksamhet, kultur- och musikskola och samspel med ortens egna konstnärer och kulturarbetare kvalificerar Strömsunds kommun till titeln Årets Uppstickarkommun 2006."

Juryns ordförande Ove Jansson delade ut priserna vid en ceremoni som ägde rum i 2005–års kulturkommun Vara, den 23 november kl 16.30. Gällivare fick en bronsstaty av Karl Momen: Richard III samt fick ta över vandringspriset: ett glasäpple av Rune Strand. Strömsunds kommun fick ett grafiskt blad av Claude Weibuch: L´aime du violoncelle.

I juryn ingår Ove Jansson, 2:e vice ordförande i SKTFs förbundsstyrelse och bibliotekschef, May-Britt Carlsson, kulturkonsult, fd kulturchef TCO, Anders Lindh, journalist, Sveriges Television, Anders Lindh, museichef, Arbetets Museum, Eva-Lotta Swantesson, kultursamordnare, Vara, Lars Olov Bygren, professor emeritus i socialmedicin samt Ewa Henriksson, ombudsman, SKTF.
De nominerade kommunerna var: Arvika, Gällivare, Hällefors, Jokkmokk, Kramfors, Mullsjö, Pajala, Solna, Strömsund och Uppvidinge.

Mer information lämnas av juryns ordförande Ove Jansson, telefon 070-642 81 69 eller ombudsman Ewa Henriksson, telefon 070-574 34 07.

SKTF är ett partipolitiskt obundet fackförbund för offentligt och privat anställda tjänstemän med anknytning till kommun, landsting eller kyrka. Vi är 180 000 medlemmar.

Presschef Anna Karin Wallberg tel 08-789 64 70, mobil 070-630 40 09
Pressombudsman Maria Martinsson tel 08-789 64 77, mobil 070-655 50 48

Kungsgatan 28 A, Box 7825, 103 97 Stockholm.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1066 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum