×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ylva Johansson får SKTFs verktygslåda för äldreomsorgen

2004-11-16 09:00

SKTFs ordförande Eva Nordmark träffar idag Vård- och äldreomsorgsminister Ylva Johansson för att överlämna SKTFs verktygslåda med krav på åtgärder för en bättre äldreomsorg. Ylva Johansson erbjuds även en personlig ombudsman som ett stöd och bollplank i äldreomsorgsfrågorna.

Kraven i SKTFs verktygslåda handlar om att personalen måste få bättre förutsättningar att arbeta enligt de intentioner som uttrycks i Socialtjänstlagen. Bl.a. ska personalen arbeta utifrån ett socialt omsorgsperspektiv, där människans sociala behov är lika viktiga som de medicinska behoven. SKTF kräver därför att en ansvarig för det sociala innehållet i äldreomsorgen ska utses i varje kommun, på samma sätt som det idag finns medicinskt ansvariga sjuksköterskor i kommunerna.

Ylva Johansson har tidigare utlovat kompetensutvecklingsåtgärder till outbildad personal inom äldreomsorgen. SKTF anser att dessa åtgärder också måste komma chefer och biståndshandläggare till del, eftersom dessa grupper har en nyckelposition inom äldreomsorgen.

SKTF kräver nationella riktlinjer för att minska antalet underställda för chefer i första linjen i alla kommuner.

– Ledarskapet är centralt för att de anställda inom äldreomsorgen ska må bra och kunna utföra ett bra jobb. Men för att cheferna ska kunna vara bra ledare måste de få rimliga förutsättningar, säger Eva Nordmark, ordförande i SKTF.

Ytterligare ett krav från SKTF är att de olika delarna för rehabilitering, vård och omsorg ska knytas ihop i en gemensam struktur med kommunen som huvudman. Det viktiga är att den äldres behov är i fokus.

– Äldre har rätt att förvänta sig eget inflytande, kontinuitet, sammanhang och att alla yrkesgrupper samarbetar. Dagens skilda strukturer för rehabilitering, vård och omsorg omöjliggör samverkan, avslutar Eva Nordmark.

För ytterligare kommentarer kontakta SKTFs ordförande Eva Nordmark, tfn 070-624 13 11, eller Ann-Britt Aldeman, ombudsman med ansvar för äldreomsorgsfrågor, tfn 070-669 65 04.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

951 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum