×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Viveca Lärn är årets författare

2004-12-07 09:00

För tolfte gången har SKTFs medlemmat utsett årets författare. Valet föll i år på Viveca Lärn. I sin senaste bok "Vi ses vid Röda Sten" skildrar hon med empati, humor och värme människor i vardagen. Människor med både svagheter och drömmar som diskuterar livet, kärleken och döden. Viveca Lärns personer är så långt ifrån dokusåpavärlden man kan komma, lyder motiveringen till priset.

"Vi ses vid Röda Sten" handlar om Judit som har kommit fram till att hon måste träffa en riktig man. Hon ska fylla fyrtio och har aldrig lyckats behålla ett jobb mer än ett halvår, och inte någon man heller. Hennes vän konservatorn och butiksinnehavaren Dennis, börjar bli trött på att höra om Judiths jakt på mr Right. Men så en dag kliver den nyskilde civilingenjören Love B Edison in i Judits liv.

Viveca Lärn är född och uppvuxen i Göteborg och har skrivit ett fyrtiotal böcker sedan debuten 1975. Viveca Lärn är en av vårt lands främsta och mest älskade barnboksförfattare. Hon har fått flera litterära utmärkelser, bland annat Astrid Lindgren-priset, Lasse Dahlquist-stipendiet, Nils Holgersson-plaketten och är översatt till tio språk. Hon har också skrivit vistexter och drama för teater och TV, senast 1994 års julkalender. 1999 blev hon vald till Årets göteborgare.

De senaste åren har Viveca Lärn haft stora framgångar med sina romaner, bland annat hennes framgångsrika romansvit om människorna på Saltön. Sedan 1999 skriver hon krönikor i Göteborgsposten.

I dag kl.17.00 får Viveca Lärn ta emot SKTFs pris som årets författare. Priset består, förutom ära och diplom, av ett grafiskt blad av konstnären Fia Kvissberg "Ensam dam". Prisutdelningen sker i Göteborgs stadsbibliotek.

För att komma ifråga för priset måste man under året ha kommit ut med minst en bok på svenska. Tidigare pristagare är: Kerstin Ekman, Marianne Fredriksson, Bodil Malmsten, Kerstin Thorvall, Henning Mankell, Jan Guillou, Liza Marklund, Majgull Axelsson, Elsie Johansson/Jonas Gardell, Håkan Nesser och Åke Edwardsson.

För mer information om årets författare eller SKTFs arbete med kultur kontakta Ewa Henriksson, ombudsman i SKTF, tfn 070-574 34 07.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1015 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum