×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vara är årets kulturkommun

2004-11-30 09:00

För sextonde gången har SKTF utsett årets kulturkommun. Av de elva nominerade kommunerna enades juryn om att välja Vara i Västergötland. "I Vara har en positiv kulturrevolution ägt rum", skriver juryn i sin motivering. Kommunens satsning på kultur har gjort Vara till ett kulturellt centrum i regionen.

Juryns motivering för valet av Vara som årets kulturkommun lyder:

"I Vara kommun finns en medveten strategi och ambition att kulturen ska genomsyra invånarnas vardag. Utifrån grundläggande demokratiska värderingar vill man göra alla åldersgrupper delaktiga i ett varierande kulturliv.

Beslutet att lyfta in kulturella aspekter i alla nämnders operativa verksamheter är ett radikalt grepp för att stärka kulturens roll i samhället.

I Vara finns baskulturen i form av bibliotek, kulturskola och barnkultur. Kommunen har även satsat på utemiljön med konstnärliga utsmyckningar.

Ett otraditionellt samspel med det lokala föreningslivet engagerar medborgarna på bred bas. Modet att satsa på ett nytt konserthus med en omfattande verksamhet är kanske det mest berömvärda. Vara har blivit ett kulturellt centrum mitt ute på Västgötaslätten.

I Vara 2005-års kulturkommun har en positiv kulturrevolution ägt rum."

SKTF delar idag i Visby ut priset till Vara. Gotland fick utmärkelsen förra året. Priset till Vara är, förutom ära och diplom, en målning i acryl av Ove Tjerned "Garbo". Dessutom får Vara behålla vandringspriset, som består av ett vackert glasäpple av Rune Strand.

Juryn leds av Ove Jansson, bibliotekschef och ledamot i SKTFs förbundsstyrelse. I övrigt ingår May-Britt Carlsson, kulturkonsult, fd kulturchef TCO, Magnus Höjer, journalist, SVT, Anders Lindh, museichef, Arbetets Museum, Ulla Pettersson, kultur- och fritidschef, Gotland, Lars Olov Bygren, professor emeritus i socialmedicin (forskar kring kultur och hälsa), Umeå, samt Ewa Henriksson, ombudsman i SKTF.

Elva kommuner var i år nominerade: Ale, Eksjö, Helsingborg, Hässleholm, Höganäs, Leksand, Lidköping, Sjöbo, Tranås, Vara och Vingåker.

För mer information om priset och SKTFs arbete med kultur kontakta Ove Jansson, förbundsstyrelseledamot och juryns ordförande, tfn 070- 642 81 69, eller Ewa Henriksson, ombudsman, tfn 070-574 34 07.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

933 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum