×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Medborgarnas välfärd kräver mer stabila förutsättningar

2004-01-23 09:00

Regeringens krav på kommunerna att varje år ha budgeten i balans skapar en kortsiktighet när det gäller personal- och kompetensförsörjning som är olycklig för välfärden. Det menar SKTFs ordförande Inger Efraimsson, i en kommentar till Finansminister Bosse Ringholms uttalande om att kommuner och landsting måste bli bättre på att klara konjunktursvängningarna.

Finansminister Bosse Ringholm säger i ett pressmeddelande i dag att han är kritisk mot att kommunerna - trots skattehöjningar - inte klarar balanskraven. Bosse Ringholm menar också att kommuner och landsting måste bli bättre på att klara svängningarna i konjunkturerna. Ett förslag som framförs är att införa någon form av kommunbuffert.

Det är oklart vad regeringen menar med en kommunbuffert, men om man tolkar det som ett sätt att ge kommunerna förutsättningar för en mer långsiktig ekonomisk planering så är det ett välkommet förslag, säger Inger Efraimsson. För att klara välfärden krävs mer stabila förutsättningar än vad dagens system tillåter. Kortsiktigheten i de årliga balanskraven ger så snäva ekonomiska förutsättningar att kommunerna inte kan satsa sig ur ohälsan utan tvingar fram kortsiktiga krislösningar. Om kommuner och landsting ska kunna bidra aktivt till en mer hållbar tillväxt krävs en långsiktig personal- och kompetensförsörjning och aktiva åtgärder mot ohälsan, säger Inger Efraimsson.

För ytterligare kommentarer kontakta Inger Efraimsson, förbundsordförande i SKTF (070-644 84 04).

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

919 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum