×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Gotland är årets kulturkommun – Kramfors årets uppstickare

2003-11-25 09:00

För femtonde gången har SKTF utsett årets kulturkommun. Av de tolv nominerade kommunerna föll valet i år på Gotland. Juryn har dessutom valt att ge pris till Kramfors som "årets uppstickar-kommun" för sina satsningar på kulturen.

Juryns motivering för valet av Gotland som årets kulturkommun lyder:

"Gotland sjuder av aktivitet på kulturens område. Här blandas gammalt och nytt och kommunen har lyckats förena det medeltida kulturarvet med satsningar på det nutida i olika konstformer. Utbudet av teater, musik, bildkonst, film och inte minst det nya Almedalsbiblioteket ger kommuninvånarna rika möjligheter till kulturupplevelser. Kommunens insikter om kulturens kraft i samhället och den medvetna etableringen av kultur som regional utvecklingsfaktor gör Gotland till årets kulturkommun 2004."

Juryns motivering för valet av Kramfors som årets uppstickarkommun lyder:

"Kramfors – en kämpande kommun som mot alla odds lyckats etablera ett kulturklimat som lockar kulturskapare till Kramfors och stimulerar medborgarna till delaktighet i kulturlivet. Trots en krympande ekonomi stöder kommunen en bred kulturverksamhet där museer, bibliotek och föreningar verkar sida vid sida med professionella kulturarbetare och amatörer. Årets uppstickare 2004 är Kramfors som vågar, vill och ser kulturen som kraftkälla i kommunen."

SKTF delar i dag i Botkyrka ut priset till Gotlands kommun. Botkyrka fick utmärkelsen förra året. I samband med prisutdelningen uppträder Cirkus Cirkör och ungdomar från den kommunala musikskolan från Botkyrka. Priset till Gotlands kommun är, förutom ära och diplom, en abstrakt målning i acryl/olja av konstnären Peter Åström. Dessutom får Gotland vandringspriset, som består av ett vackert glasäpple gjort av konstnären Rune Strand. Årets uppstickarkommun Kramfors får bronsskulpturen "Isdans" av konstnären Joze Strazar.

I juryn ingår Ove Jansson, SKTFs förbundsstyrelse och ordförande i juryn, May-Britt Carlsson, tidigare kulturchef på TCO och numera kulturkonsult, Pelle Ahnlund, kulturchef i Botkyrka, Magnus Höjer, journalist vid SVT, Anders Lindh, chef för Arbetets Museum, Olle Bygren, professor emeritus vid Umeå universitet samt Jerker Björkman och Ewa Henriksson, ombudsmän på SKTF.

De nominerade kommunerna i år var Gislaved, Gotland, Hässleholm, Kramfors, Linköping, Luleå, Mörbylånga, Strömsund, Tranås, Ulricehamn, Vara och Örnsköldsvik.

Mer information om priset och SKTFs arbete för kulturen lämnas av
Ove Jansson, förbundsstyrelseledamot och juryns ordförande
(070-642 81 69) eller Ewa Henriksson, ombudsman i SKTF
(070-574 34 07).

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

933 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum