×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Bortförklaringar när Kommunförbundet kommenterar sjukfrånvaron

2003-10-03 09:00

Bortförklaringar när Kommunförbundet kommenterar sjukfrånvaron

Kommunförbundet presenterade 2 oktober en rapport om sjukfrånvaron i kommunerna. Den höga sjukfrånvaron är enligt Kommunförbundet en "statistisk synvilla" och rapporten ett försök att "avliva myten om den högre arbetsrelaterade sjukfrånvaron inom kommunal sektor". Kommunförbundet ägnar sig åt bortförklaringar snarare än att försöka hitta konstruktiva lösningar på ohälsan, menar SKTFs förbundsordförande Inger Efraimsson i en kommentar.

Kommunförbundet pekar i sin rapport ut könssammansättningen och åldersstrukturen bland de anställda som orsak till de höga sjuktalen.
80 procent av de anställda i kommuner och landsting är kvinnor. Enligt Kommunförbundet har kvinnor högre sjukfrånvaro än män, oavsett i vilken sektor de arbetar. Dessutom är medelåldern högre i offentlig sektor än i privat sektor, vilket även det medför högre sjukfrånvaro.

– Jag ser det här som bortförklaringar som inte leder till någonting konstruktivt. Faktum kvarstår att de anställda i offentlig sektor på tio år har gått från lägst sjukfrånvaro till högst. Kommunerna har den personal de har, och i kommunerna och landstingen råkar den vara kvinnodominerad. Frågan är inte om offentliga arbetsgivare är bättre eller sämre än privata – frågan är vilket ansvar kommuner och landsting tar för att minska sjukfrånvaron, säger Inger Efraimsson.

– Nu handlar det inte om att leta efter syndabockar utan om att finna konstruktiva lösningar som kan göra människor friskare på jobbet. SKTF har i flera rapporter pekat på vikten av att stärka kvinnors villkor i arbetslivet. Det gäller exempelvis möjligheten att förena ett utvecklande yrkesliv med familj, och att orka arbeta ända fram till pensionen, säger Inger Efraimsson.

– Det handlar även om ledarskapet. I dag vet vi att förutsättningarna för att utöva ett modernt ledarskap skiljer sig mycket åt mellan manliga och kvinnliga chefer. Våra undersökningar visar att kvinnliga chefer har högre utbildningsnivå, lägre lön, lägre befattning och erbjuds sämre förutsättningar för att utöva ett modernt ledarskap än sina manliga kollegor, säger Inger Efraimsson.

För ytterligare kommentar kontakta SKTFs förbundsordförande Inger Efraimsson (070-644 84 04).

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1117 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum