×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

SKTF svarar på kritik mot SKTFs undersökning om lönekartläggningar

2002-09-26 08:08

Anders Hammarbäck, förhandlingschef i SKTF säger följande i en kommentar:

– Det är bra att lönekartläggningsarbeten pågår inom många kommuner och landsting. Man har dock haft nära två år på sig sedan den nya Jämställdhetslagen trädde i kraft att göra färdigt dessa kartläggningar. I vår undersökning pekar vi på att ett stort antal arbetsgivare ännu ej gjort detta. Vi har att göra med en tvingande lag som trädde i kraft 1 januari 2001.

– När vi har resonerat med de kommuner och landsting som riktat kritik mot vår undersökning visar det sig att man inte har gjort allt som krävs enligt Jämställdhetslagen. Om man säger sig ha gjort en kartläggning utan att SKTFs förtroendevalda känner till detta kan man vidare fråga sig om det verkligen handlat om det samverkansförfarande som lagen slår fast måste äga rum.

– Bakgrunden till SKTFs undersökning är att det inom många kommuner och landsting händer alldeles för litet på jämställdhetsområdet. Skärpningarna i Jämställdhetslagen syftar till att öka jämställdheten. Lagen säger bland annat att det årligen ska göras en handlingsplan med lönekartläggning och analys. Men på många håll finns fortfarande inga fullständiga kartläggningar – och ofta har ingen samverkan med de fackliga organisationerna skett, vilket arbetsgivarna också är skyldiga till enligt lagen.

– I de kommuner och landsting som gjort lönekartläggningar har man inte sällan upptäckt osakliga löneskillnader. Kartläggningarna är därför centrala i arbetet för att kvinnor och män ska ha lika lön för likvärdigt arbete, säger Anders Hammarbäck.

För ytterligare kommentarer kontakta SKTFs förhandlingschef Anders Hammarbäck (070-689 64 71).

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

919 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum