×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

SKTF medverkar i EU-konferens om jämställda löner

2002-11-28 08:08

SKTF medverkar i en EU-konferens om jämställda löner i Köpenhamn den 28-29 november. Konferensen "Equal Pay is Value Adding" är en del av det danska EU-ordförandeskapet. SKTF kommer att berätta om hur förbundet arbetar med jämställdhetslagen i kommuner och landsting.

– SKTF arbetar fortlöpande med att sätta press på kommuner och landsting att följa jämställdhetslagen och kartlägga kvinnors och mäns löner. Vi har kontaktat kommuner och landsting som ännu inte gjort lönekartläggningar och gett dem råd och tips för att påbörja arbetet. I början av nästa år kommer vi att undersöka hur lagen efterföljs av Svenska Kyrkan, säger Eva-Lotta Nilsson, ansvarig för jämställdhetsfrågor på SKTF.

Konferensen arrangeras av projektet BETSY (Benchmarking as a Tool for Realising Equal Pay) och paraplyprojektet PEP (European Project om Equal Pay) i samarbete med det danska arbetsmarknads- och jämställdhetsdepartementet.

– Syftet med BETSY är att öka kunskapen om nationell och EG-lagstiftning om lika lön för lika och likvärdigt arbete mellan kvinnor och män. Tillsammans med övriga aktörer i projektet arbetar vi med att utveckla och pröva metoder för att uppnå lika lön, säger Eva-Lotta Nilsson.

SKTF medverkar i BETSY tillsammans med kommunerna Eskilstuna och Sundbyberg. I projektets svenska del ingår även SIF, kommunerna Haninge och Norrtälje, Locum, Sisab (skolfastigheter i Stockholm) och Föreningssparbanken. Övriga länder i BETSY är Spanien, Italien, Tyskland och Finland (Åland). Huvudman för BETSY i Sverige är Länsstyrelsen.

För ytterligare information kontakta Eva-Lotta Nilsson, ansvarig för jämställdhetsfrågor på SKTF (070- 584 99 29).

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1155 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum