×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Inger Efraimsson mötte socialminister Lars Engqvist om personalsituationen i äldreomsorgen

2002-02-26 08:08

Om behovet av utbildad personal ska mötas krävs en uppvärdering av arbetet i äldreomsorgen, och betydligt bättre arbetsförhållanden. Kommunerna måste ta ett aktivt arbetsgivaransvar och ansvar för utvecklingen av verksamheten. Dessutom måste det till en stabil och långsiktig finansiering av äldreomsorgen när antalet äldre ökar. Detta var några frågor som diskuterades när Inger Efraimsson, ordförande i SKTF, på måndagen träffade socialminister Lars Engqvist för att samtala om personalsituationen i äldreomsorgen.

Inger Efraimsson menar att problemen inom äldreomsorgen till stor del handlar om att målen för verksamheten inte står i proportion till de medel som ställs till förfogande. Kommunerna har numera så dåligt rykte som arbetsgivare att ungdomar inte söker sig till vårdutbildningarna i gymnasieskolan, och arbete inom äldreomsorgen betraktas i stor utsträckning som ett genomgångsyrke.

- Underbemanning och bristande förutsättningar för cheferna att utöva ett aktivt ledarskap resulterar i dålig arbetsmiljö och därmed risk för brister i kvaliteten i omsorgen. Cheferna inom äldreomsorgen måste ges tid och utrymme att följa upp och utveckla personalens och verksamhetens kvalitet, och skapa trygga och förtroendefulla relationer till vårdtagare och anhöriga, säger Inger Efraimsson.

För att rekrytera ny personal till vården krävs att omsorgsarbetet uppvärderas. De som söker sig till vårdyrket måste få möjlighet att utbilda sig, få en god löneutveckling, ha inflytande över arbetet och möjligheter till utveckling inom yrket.

- Ytterst krävs ett politiskt ansvar för att skapa förutsättningar för en god vård. Det behövs ett bättre samspel mellan den nationella, den landstingskommunala och den kommunala nivån för att komma överens om en långsiktig finansiering, en kvalitetsmässigt god vård och en ansvarfull personalpolitik som tryggar tillgången till utbildad personal, säger Inger Efraimsson.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

934 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum