×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Brev från SKTF till samtliga riksdagsledamöter

2002-11-13 08:08

Hej!

SKTF vill gratulera dig till ditt uppdrag som riksdagsledamot. Nu väntar fyra år av viktigt arbete dig och dina kollegor. Utmaningarna Sverige står inför är många. En av de största är att få bukt med sjukskrivningarna så att fler människor kan komma tillbaka till arbetslivet.
Att arbeta för en ökad hälsa i arbetslivet är en av SKTFs viktigaste uppgifter. Våra medlemmar i kommuner och landsting hör till dem som drabbats hårdast av 90-talets nedskärningar och omorganisationer. 
 
För att öka hälsan krävs en förbättrad arbetsmiljö, men också bättre löne- och yrkesvillkor.

 Kommuner och landsting måste därför få mer resurser så att vi kan höja lönerna i de lågavlönade, kvinnodominerade yrkesgrupperna.

Många av SKTFs medlemmar är chefer, främst inom äldreomsorgen. Chefens betydelse för en god arbetsmiljö kan inte nog understrykas. Därför vill vi stötta våra chefer att utveckla ett modernt ledarskap, där chefen får bättre möjlighet att vara chef och att se sina anställdas kapacitet och förmåga.

Tystnaden på jobben är en annan fråga som engagerar oss. Vi kan med oro konstatera att det blivit allt lägre i tak på våra arbetsplatser. Otrygga anställningsvillkor gör att färre vågar säga sin mening av rädsla för att bli mobbad eller särbehandlad. Det drabbar inte bara den enskilde utan leder till en dålig arbetsmiljö, vilket försämrar kvaliteten på hela verksamheten. Detsamma gäller diskrimineringen av människor på grund av etnisk bakgrund eller sexuell läggning.

Vi vill förbättra arbetsmiljön på våra arbetsplatser, bl.a. genom att skapa bättre villkor och öka anställningstryggheten. Medlemmarna måste få ett ökat inflytande över arbetets tid och förläggning. Det måste också bli lättare att förena familj och ett utvecklande yrkesliv.

"Kommuner och landsting ska bli mönsterarbetsplatser" utlovade statsministern i regeringsförklaringen och höstbudgeten. SKTF vill gärna vara en del i det arbetet. Våra medlemmar är offentligt och privat anställda tjänstemän med anknytning till kommun, landsting eller kyrka. Idag är vi 180 000 medlemmar. Vi finns representerade över hela landet och vet vad som händer på våra arbetsplatser.

Vi har lösningar på många av de problem som kommuner och landsting står inför. Det handlar främst om hur välfärden ska kunna garanteras, samtidigt som 800 000 personer behöver rekryteras till kommuner och landsting fram till 2010. Dessa problem vill vi lösa tillsammans med er. Tveka därför inte att ta kontakt med oss.

Slutligen, SKTF har ett brett internationellt engagemang som innefattar utvecklings- och biståndsprojekt i Litauen, Ryssland, Turkiet och Chile.

Vi är också engagerade i projektet Rättvisemärkt för att stärka den sociala, ekonomiska och demokratiska utvecklingen i en rad producentländer.

SKTF vill med sitt internationella arbete verka för global ekonomisk och social rättvisa, fackliga fri- och rättigheter i världen samt en ökad förståelse och gemenskap mellan de som är offentligt anställda i hela världen. Bifogad duva för fred och facklig frihet är en symbol för detta arbete.

Vi önskar dig lycka till i riksdagsarbetet!

Vänliga hälsningar

Inger Efraimsson
Förbundsordförande i SKTF

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

919 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum