×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Sunne är årets kulturkommun

2001-11-29 12:48

För trettonde gången i ordningen har SKTF utsett årets kulturkommun. Valet föll på värmländska Sunne. SKTFs kulturjury pekar i sin motivering på att Sunne väl har förvaltat sitt rika historiska arv genom att satsa på kultur i vardagen för människorna i och kring Sunne.

Årets kulturkommun Sunne har valts med följande motivering:

"Sunne kommun bär med sig ett långt och gediget kulturarv allt från Selma Lagerlöf till Göran Tunströms ovärderliga litteraturskatter. Det är ett arv som förvaltats väl och som utvecklat Sunne, en kommun med drygt 13 000 invånare, till en kulturmetropol i Värmland. Den kulturella atmosfären växer sig allt starkare och kommunens vilja är att kulturen ska prägla människors vardag och framtid. Mårbacka, Rottneros, kultur- och balettskolan, Västanå-teatern och inte minst det planerade kulturhuset – listan kan göras lång och visar att Sunne är en värdig kulturkommun år 2002."

Nomineringen av Sunne kommun har kommit från SKTFs medlemmar i grannkommunen Arvika. Medlemmar i Sunne och Arvika har tillsammans under året genomfört ett "kultur i arbetslivet-projekt" under rubriken "Låt inte jobbet tysta mun", om rädslan som många känner att tala öppet om missförhållanden i arbetslivet.

Förra året fick Borås utmärkelsen årets kulturkommun. Priset har bland annat lett till beslut i Borås att satsa ytterligare 1,6 miljoner kronor på kulturen i kommunen. Detta är glädjande – och visar att SKTF aktivt är med och påverkar kulturklimatet i Sverige.

Priset till årets kulturkommun – utöver äran och ett diplom – består av en oljemålning av den isländska konstnärinnan Sigridur Björnsdottir. Sunne kommun får även överta vandringspriset för årets kulturkommun från Borås. Priset är ett vackert glasäpple av konstnären Rune Strand.

Ytterligare frågor om årets kulturkommun besvaras av SKTFs ombudsman Ewa Henriksson (08–789 63 00 eller 070–574 34 07).

SKTF är ett partipolitiskt obundet fackförbund. SKTFs 180 000 medlemmar arbetar i kommuner, landsting, kommunala bolag och stiftelser, kooperativ, kyrkan samt privat verksamhet inom vård, omsorg och utbildning.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1154 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum