×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Socialtjänslagen måste ses över!

2001-02-06 12:48

SKTF:s förbundsordförande kommenterar att socialtjänsten privatiseras:

Vid en presskonferens idag presenterade den borgerliga majoriteten i Stockholm ett förslag som innebär ytterligare privatiseringar inom individ- och familjeomsorgen. Adoption, skuldrådgivning och barnpsykiatriska utredningar är några av de områden som socialborgarrådet i Stockholm, Kristina Axén Olin (m), tycker är lämpliga att lägga ut på entreprenad. Skälet är enligt Axen Olin inte besparingar eller vinstintresse utan en vilja att utveckla och förbättra socialtjänsten.

- Kristina Axén Olin tänjer på gränserna för vad som kan anses vara myndighetsutövning på ett otillbörligt sätt. Konsekvenserna blir sämre rättssäkerhet för individen och ett uttunnat ansvar för de sämst ställda medborgarna. Privatisering innebär en fragmentarisering av socialtjänsten där kontinuitet och långsiktighet går förlorad, säger SKTF:s förbundsordförande Inger Efraimsson.

- Det är också tydligt att den borgerliga majoritet som lägger fram förslaget inte har en tillfredsställande lösning när det gäller individers rättssäkerhet. Det förslag som nu presenteras om en kommunal JO kan endast betraktas som kosmetika för att dölja det faktum att det kommer att finnas brister i rättsäkerheten, fortsätter Inger Efraimsson.

- Som företrädare för de som arbetar inom socialtjänsten blir man också oroad över Kristina Axén Olins syn på personalen när hon helt frankt påstår att en privatisering visserligen blir dyrare men skulle leda till en kvalitetsförbättring av det sociala arbetet. Som uppdragstagare eller privatanställd försvinner också den yttrande- och meddelarfrihet som är så viktig för insynen i offentlig verksamhet, menar Inger Efraimsson.

- Regeringen måste nu ta ansvar för att Socialtjänstlagen förtydligas vad gäller individers rättigheter och kommunernas ansvar. Ett kvalitetssäkrat socialt arbete och förbättrad rättsäkerhet för individen kräver tydliga nationella mål för verksamheten, förstärkt tillsyn, systematisk uppföljning och utvecklandet av forskning i samspel med det sociala arbetets praktik, säger Inger Efraimsson.

- Erfarenheterna av tidigare genomförda privatiseringar i Stockholm är inte särskilt goda sett ur ett medborgarperspektiv. Med den tidsplan som nu är uppsatt kommer det även denna gång att gå i ett rasande tempo vilket inte torde gynna kvaliteten, avslutar Inger Efraimsson.

SKTF är ett partipolitiskt obundet fackförbund. SKTFs 180 000 medlemmar arbetar i kommuner, landsting, kommunala bolag och stiftelser, kooperativ, kyrkan samt privat verksamhet inom vård, omsorg och utbildning.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

919 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum