×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

SKTF:s opinionsbarometer visar: Först löneökning - sedan arbetstidsförkortning

2001-02-06 12:48 

Ja

31,6% 228 st

Nej

66,6% 482 st

Vet ej

1,8% 13st

- Det här resultatet, som inte på något sätt är vetenskapligt, visar en tendens som vi sett i andra sammanhang också. Personalen i offentlig sektor är inte beredda att avstå löneökningar vare sig till arbetstidsförkortning, pensionsavsättning eller annat. Med det löneläge som råder för många av våra yrkesgrupper anser människor sig inte kunna avstå någonting av kommande löneökningar, säger SKTF:s förhandlingschef Anders Hammarbäck.

- Samtidigt visar det faktum att 30 procent faktiskt är beredda att avstå lön mot kortare arbetstid att tempot är högt och många skulle vara i stort behov av en arbetstidsförkortning för att få arbete och fritid att gå ihop. I våra förhandlingar om ett nytt avtal för anställda i kommuner och landsting har vi därför krävt att av det löneökningsutrymme som finns ska en del överlåtas åt den enskilde individen att själv bestämma vad man vill göra med. Det kan handla om arbetstidförkortning, avsättning till kompetenskonton, avsättning till pensionssparande eller lön, avslutar Anders Hammarbäck.

SKTF är ett partipolitiskt obundet fackförbund. SKTFs 180 000 medlemmar arbetar i kommuner, landsting, kommunala bolag och stiftelser, kooperativ, kyrkan samt privat verksamhet inom vård, omsorg och utbildning.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1015 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum