×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

SKTF välkomnar länsrättens nej till privatiseringar av socialtjänsten i Stockholm

2001-12-21 12:48

Länsrätten i Stockholm har idag slagit fast att Stockholms stad inte har rätt att lägga ut delar av socialtjänsten på privata företag. Domen välkomnas av SKTFs förbundsordförande Inger Efraimsson. Tillsammans med många SKTF-medlemmar som arbetar i socialtjänsten i Stockholm har hon riktat hård kritik mot stadens politiska ledning när den med olika medel försökt lägga ut socialtjänsten på entreprenad. Nu ger länsrätten SKTF rätt: socialtjänsten kan inte behandlas som vilken tjänst som helst.

- Socialtjänsten har samhällets yttersta ansvar för medborgarnas välfärd. Möjligheten att ta detta ansvar bygger på att det finns en kunskapsbas om kommunens invånare och att socialarbetarna kan arbeta långsiktigt. Det är en befängd idé att stycka upp det sociala arbetet i enstaka utredningar utan samband och sammanhang. Detta visar också dagens beslut i länsrätten. Den politiska ledningen i Stockholms stad bör ta till sig beslutet och överge sina privatiseringsplaner, säger SKTFs förbundsordförande Inger Efraimsson.

Ytterligare frågor besvaras av SKTFs förbundsordförande Inger Efraimsson (070–644 84 04) och Annika Gyllfors, sociala nätverket inom SKTF Stockholms stad (073–600 19 16).

Läs pressmeddelandet från 21 november 2001 om SKTFs kritik mot planerna på att lägga ut socialtjänsten i Stockholm på entreprenad.

SKTF är ett partipolitiskt obundet fackförbund. SKTFs 180 000 medlemmar arbetar i kommuner, landsting, kommunala bolag och stiftelser, kooperativ, kyrkan samt privat verksamhet inom vård, omsorg och utbildning.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

972 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum