×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Arbetsmiljö från ord till handling i Nyköping: medveten strategi för chefer behövs

2001-12-13 12:48

I morgon sjösätter SKTF ett djärvt och spännande utvecklingsprojekt i Nyköping. Tillsammans med kommunen och fackförbundet Kommunal ska SKTF arbeta för att göra Nyköpings kommun till en attraktiv och framgångsrik arbetsplats. Det behövs. Ständig personalbrist och hög sjukfrånvaro är två problem som kommunen brottas med. Projektet ska omfatta medarbetare på alla nivåer, men en nyckelgrupp är cheferna, en grupp som SKTF länge arbetat hårt för.

Med ansvar för 50–70 anställda ska chefer idag hinna genomföra utvecklingssamtal, planera och utveckla en omfattande verksamhet. Att samtidigt hålla de ekonomiska ramarna och tillgodose brukarnas och personalens behov och rättigheter blir ofta en omöjlig ekvation. Bristen på administrativt stöd gör det svårt att hinna prioritera ledarskap och personalutvecklingsfrågor.

– Det måste finnas rimliga förutsättningar att som chef hinna se varje anställd som en hel människa. Därför arbetar vi hårt för att bryta trenden att allt fler chefer i offentlig sektor idag saknar stöd i sitt ledarskap. Projektet i Nyköping är ett exempel på hur man strategiskt tillsammans kan bana väg för en förbättring, säger SKTFs förbundsordförande Inger Efraimsson.

I Nyköping har SKTF under 2001 intervjuat samtliga enhetschefer inom äldre- och handikappomsorgen om hur de ser på de egna ambitionerna i sitt ledarskap, om svårigheter och förslag till förbättringar. Detta underlag, tillsammans med förbundets policy i chefsfrågor, tar SKTF med sig in i samarbetet som nu inleds i Nyköping.

Projektet i Nyköping presenteras fredagen 14 december 09.30 av SKTFs förbundsordförande Inger Efraimsson tillsammans med Kommunals förbundsordförande Ylva Thörn och kommunalrådet Göran Forssberg. Även lokala fackliga företrädare finns på plats för att berätta om projektet. Platsen är Stadshuset i Nyköping, sal B.

För frågor om projektet i Nyköping, eller SKTFs arbete för chefer, kontakta förbundsordförande Inger Efraimsson (070–644 84 04) eller Kjell Israelsson, SKTF i Nyköping (070–321 26 18).

I fyra egna rapporter från 2000 och 2001 har SKTF visat på de stora brister som idag finns i offentliga sektorn när det gäller ledarskap och stöd till chefer. Bristerna får förödande konsekvenser både för verksamheten och för de som direkt drabbas.

SKTF är ett partipolitiskt obundet fackförbund. SKTFs 180 000 medlemmar arbetar i kommuner, landsting, kommunala bolag och stiftelser, kooperativ, kyrkan samt privat verksamhet inom vård, omsorg och utbildning.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1154 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum