×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Thomas Östros och Lars Engqvist slarva inte bort kompetensen inom tandvården

2000-02-24 08:37

Ska vi i Sverige ha en fortsatt god tandvård för alla krävs också att vi har en kontinuerlig och hög utbildning inom tandvårdsområdet. Under de senaste åren har vi kunnat se hur "företrädare" som utredare på socialstyrelsen, tjänstemän på departement och ministrar helt nonchalerat behovet av en kvalificerad utbildning för tandsköterskor/tandhygienister.

  • Ett gammaldags och visionslöst synsätt omöjliggör branschens utvecklingsmöjligheter om man inte ser behoven av kvalificerad arbetskraft, säger HTFs ordförande Holger Eriksson.

Den demografiska utvecklingen och de stora pensionsavgångarna påverkar volymbehovet av personal i framtiden. Dessutom har vi de senaste åren haft en tandvårdsutbildning som inte har den kunskapsnivå som dagens och framförallt morgondagens tandvård kräver. Den utbildningen har man redan beslutat att lägga ned.

Grundutbildningen för tandsköterskor och tandhygienister är inte löst och därmed inte heller vidareutbildningen för de som idag redan arbetar inom tandvårdsområdet.

  • Ett stort resursslöseri. Vi vill ha besked hur politikerna har tänkt när det gäller utbildningen och fortbildningen inom tandvården, säger SKTFs ordförande Inger Efraimsson.

Idag finns det ca 14.000 tandsköterskor i Sverige, de är en dubbelt så stor grupp som tandläkarna vilka är 7.660 yrkesverksamma till antalet.

- Den vidareutvecklade tandsköterskan arbetar idag mer och mer, med kvalificerade arbetsuppgifter under delegation av tandläkaren, och detta måste formaliseras säger STFs ordförande Britt Inger Lindqvist.

  • Från HTF, SKTF och STFs (Svenska Tandsköterskeförbundet) sida föreslår vi en tandvårdsutbildning på högskolenivå innehållande såväl tandsköterske- som tandhygienistkompetens. Utbildningen ska leda till en legitimerad yrkeskategori. Den ska tillsammans med den legitimerade tandläkaren och specialisttandläkaren utgöra de tre nivåer som bör finnas i den framtida tandvården, avslutar Holger Eriksson, Inger Efraimsson och Britt Inger Lindqvist

Frågor besvaras av:
Helena Bachman, HTF 070-636 91 43
Karin Nilsson Lång, SKTF 08-789 63 91
Britt Inger Lindqvist, STF 0910-723710

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1067 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum