×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

SKTF om regeringens vårbudget, ett steg i rätt riktning för ökad välfärd!

2000-04-13 08:37

I regeringens vårbudget föreslås en rad åtgärder för att öka tillväxten, minska arbetslösheten och stärka välfärden. Extra mycket resurser satsas på ökad sysselsättning, utbildning och stöd till barnfamiljerna.

Kommunerna beräknas få bättre ekonomi, främst beroende på ökad sysselsättning. Men några kommuner har fortfarande gamla skulder. Stadsbidraget till kommuner och landsting höjs år 2001 med totalt fyra miljarder kronor. Därutöver avser staten att avskriva kommunernas skulder på fyra miljarder kronor, under förutsättning att kommunerna satsar pengarna på vård, skola och omsorg.

- I många stycken är vårbudgeten mycket positiv, genom att pengar satsas på angelägna områden. Satsningen på långtidsarbetslösa är välbehövlig, då det visat sig att det trots högkonjunkturen finns grupper som inte kommer in på arbetsmarknaden, säger SKTFs förbundsordförande Inger Efraimsson, i en kommentar.

- Regeringen förslag om reformer för barnfamiljerna är bra och kan främja jämställdheten, men de ligger tyvärr för långt fram i tiden. Förslaget om maxtaxa på dagis, en extra "pappamånad" och rätt för äldre syskon att vara kvar på dagis vid föräldrars barnledighet, föreslås införas först år 2002, fortsätter Inger Efraimsson. Det är glädjande att den kommunala sektorn tillförs mer pengar, eftersom det fortfarande finns kommuner som brottas med dålig ekonomi. Men åtgärder saknas fortfarande vad gäller förbättring av arbetsmiljön, särkilt i kommuner och landsting där långtidssjukskrivningar på grund av stress och utbrändhet nu är ett samhällsproblem.

  • Regeringen har i årets budgetförslag prioriterat barnfamiljerna men det finns även andra grupper som har behov av ökade resurser, t ex äldreomsorgen, påpekar Inger Efraimsson.

För ytterligare information kontakta förbundsordförande Inger Efraimsson, 070-644 84 04, eller Margaretha Jonsson, 08-789 63 24.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1127 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum