×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Miljöpartiet sviker landets arbetstagare!

2000-10-31 08:37

Besvikelsen stor när förhoppningar om kortare arbetstid gick i kras:

- Det är oerhört beklagligt att miljöpartiet tar större hänsyn till partitaktik än till landets arbetstagare i en så viktig fråga som den om en arbetstidsförkortning. Jag är mycket besviken över att regeringen, vänsterpartiet och miljöpartiet inte lyckats komma överens om kortare arbetstid för alla de löntagare som så väl skulle behöva det, säger SKTF:s förbundsordförande Inger Efraimsson.
- Nu blir det bland annat våra medlemmar som hamnar i kläm – igen. De är kvinnorna i offentlig sektor som redan idag har de sämsta lönerna och längsta arbetstiderna. För att de ska kunna få en arbetstidsförkortning utan att helt avstå från välbehövliga löneökningar krävs ett stöd genom en förändrad lagstiftning. Nu blir avtalsrörelsen mer komplicerad och de mansdominerade branscherna inom till exempel industrin kommer att kunna utverka både arbetstidförkortning och höjda löner. Återigen hamnar kvinnorna i strykklass, fortsätter Inger Efraimsson.

- Tre fackliga centralorganisationer var överens om ett förslag som innebar en förkortad och mer flexibel arbetstid som dessutom hade en ansvarsfull genomförandetakt. Miljöpartiet tror uppenbarligen inte att TCO, LO och SACO företräder sina medlemmar och ser istället till att landets arbetstagare blir helt utan en kortare arbetstid. Det är ett högt spel miljöpartiet spelar, säger Inger Efraimsson.

- Aldrig tidigare har förutsättningarna att gå från ord till handling varit så goda som nu och sällan har motiven för en arbetstidsförkortning varit så många. De ekonomiska förutsättningarna finns och larmrapporterna om hur arbetsmiljösituationen är på arbetsplatserna pekar entydigt på att trötthet, utbrändhet och depression är något som drabbar allt fler människor. Ohälsan i arbetslivet är en tickande bomb. Mot den bakgrunden är det ynkligt att man från de partier som varmast förespråkat en kortare arbetstid inte mer bryr sig om de arbetstagare som redan nu är i behov av en förkortad och flexibel arbetstid, avslutar Inger Efraimsson.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

945 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum