×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Akademikerförbundet SSR och SKTF ingår förhandlingssamverkan

2000-05-04 08:37

Akademikerförbundet SSR och SKTF kommer i nästa avtalsrörelse bilda gemensam front. Genom samarbetet blir SKTF och Akademikerförbundet SSR med sina 160 000 kommunverksamma medlemmar en tung förhandlingspart inom det kommunala området.

  • Tillsammans med SKTF blir vi en stark central förhandlingspart i löneförhandlingarna med arbetsgivaren. Lönenivåerna och arbetsvillkoren inom allmän kommunal sektor måste förbättras. Vi vill utveckla hela den allmän kommunala verksamheten vad det beträffar utbildning, arbetsmiljö och status, säger Agneta Bygdell, förbundsordförande, Akademikerförbundet SSR.
  • Kommuner och landsting står inför ett enormt rekryteringsbehov de närmaste åren. Om de ska lyckas locka till sig kvalificerad arbetskraft krävs det stora förbättringar när det gäller löner, arbetsförhållanden och utvecklingsmöjligheter. Tillsammans med Akademikerförbundet SSR vill vi lyfta fram kommunaltjänstemännen i nästa avtalsrörelse, säger Inger Efraimsson, förbundsordförande i SKTF.

Förhandlingssamverkan har ingåtts för att stärka området allmän kommunal verksamhet i kommande lönerörelse. SKTF och Akademikerförbundet SSR anser att området allmän kommunal verksamhet, där bland annat socialsekreterare, kuratorer, chefer, tekniker, administratörer och personal inom äldreomsorgen ingår, måste uppvärderas och prioriteras. Yrkesgrupperna inom allmän kommunal verksamhet består inte sällan till övervägande del av kvinnor med mycket krävande arbetsuppgifter men med mycket dåliga arbetsvillkor.

Samverkansavtalet gäller på central nivå. Lokalt är de båda fackförbunden suveräna och väljer själva hur och med vem man vill samarbeta.

För mer information:

Akademikerförbundet SSR SKTF
Agneta Bygdell, förbundsordförande
08-617 44 17, 0705-57 44 17

Björn Lundell, pressansvarig
08-617 44 87, 0708-17 44 31

Inger Efraimsson, förbundsordförande
08-789 63 19, 070-644 84 04

Therese Svanström, pressansvarig
08-789 64 70, 070-655 38 37

Akademikerförbundet SSR är ett yrkesförbund för ekonomer, samhällsvetare, personalvetare, beteendevetare och socionomer. Akademikerförbundet SSR har ca 39 000 medlemmar och är ett av SACOs största medlemsförbund.

SKTF är ett fackförbund för tjänstemän. SKTF organiserar såväl akademiker som tjänstemän med annan utbildningsbakgrund inom många olika yrken i kommuner, landsting, kommunala bolag och stiftelser, kooperativ, kyrkan samt privat verksamhet inom vård och omsorg. SKTF är en partipolitiskt obunden organisation med cirka 180 000 medlemmar.

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

983 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum