Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Pressinbjudan: Vision i Almedalen

Publicerad 2024-06-20

Den explosionsartade sjukfrånvaron i välfärden, kostnaden för hyrpersonal, den nya socialtjänstlagen samt anmälningsplikten för offentliganställda. Det är några av de ämnen som Vision tar upp i sina evenemang och seminarier i Almedalen.

Vision är på plats tisdagen den 25 juni till och med torsdagen den 27 juni. Välkomna till våra seminarier – ingen föranmälan behövs!

Tisdagen den 25 juni

Seminarium: Hur påverkar en anmälningsplikt välfärden och demokratin?

Under hösten kommer en statlig utredning att föreslå att myndigheter ska ange papperslösa personer till polisen och migrationsverket. Hur påverkas samhället och vad händer med medarbetarna om dessa ska arbeta som gränspoliser vid sidan av sina egentliga uppdrag?

Tid: Tisdag 25/6 kl. 10.00–11.00
Var: Mellangatan 19, Gotlands museum, Sävesalen
Arrangör: Facken i Välfärden
Medverkande: Veronica Magnusson, ordförande i Vision, Malin Ragnegård, ordförande i Kommunal, Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet, Anna Olskog, ordförande i Sveriges Lärare, Heike Erkers, ordförande i Akademikerförbundet SSR, Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S) i Uppsala samt ordförande för SKR:s beredning för socialpolitik och individomsorg, Jesper Neuhaus, vice vd och chef arbetsgivarfrågor i Fremia, Magnus Resare, riksdagsledamot (M) i socialförsäkringsutskottet, Malin Danielsson, riksdagsledamot (L) i konstitutionsutskottet, Ulrika Westerlund, riksdagsledamot (MP) i socialutskottet och Ursula Berge, Akademikerförbundet SSR (moderator)

Manifestation: Kritik mot anmälningsplikten – angiverilagen

Förslaget om en informationsplikt kommer att innebära att det införs en skyldighet för offentliganställda att anmäla papperslösa personer som de möter i sitt arbete. Facken i Välfärden, vars 1,2 miljoner medlemmar kommer att påverkas mest av förslaget, anordnar en manifestation för att synliggöra att kritiken är lika stark nu som tidigare. 

Tid: Tisdag 25/6 kl. 13.00–14.00
Var: Donners plats
Arrangör: Facken i Välfärden (Vision, Kommunal, Vårdförbundet, Sveriges lärare och Akademikerförbundet SSR)

Seminarium: Miljarder skäl att förbättra arbetsmiljön i välfärden

De senaste 13 åren har det skett en femdubbling av de stressrelaterade sjukfallen, och flest är de inom välfärden. Förutom stort mänskligt lidande orsakar sjukskrivningarna stora kostnader för samhället. Välkomna till ett samtal om de höga sjuktalen i välfärdsyrkena och hur vi kan investera oss ur denna kris.

Tid: Tisdag 25/6 kl. 11.30–12.30
Var: Mellangatan 19, Gotlands museum, Sävesalen
Arrangör: Facken i Välfärden
Medverkande: Veronica Magnusson, ordförande i Vision, Malin Ragnegård, ordförande i Kommunal, Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet, Heike Erkers, ordförande i Akademikerförbundet SSR, Anna Olskog, ordförande i Sveriges Lärare, Laura Hartman, samhällsekonomisk expert och docent i nationalekonomi, Caroline Olsson, chef på avdelningen för arbetsgivarpolitik på SKR, Fredrik Lundh Sammeli, riksdagsledamot (S) i socialutskottet, Oliver Rosengren, riksdagsledamot (S) i arbetsmarknadsutskottet, Lisa Bondesson (moderator)

Mingel: Så synliggör vi det osynliga arbetet på jobbet!

Kvinnor lägger upp till 200 fler timmar per år på icke-meriterande arbete än manliga kollegor. Vi vill rivstarta Almedalen med att prata om hur vi synliggör de osynliga arbetsuppgifterna på arbetsplatserna. Välkommen att mingla och lyssna på scensamtal.

Tid:
Tisdag 25/6 kl. 17.00–19.00
Var: TCO-landet
Arrangör: Vision och Make Equal
Medverkande: Veronica Magnusson, ordförande i Vision, Ida Östensson, ordförande i Make Equal, Cecilia Elving, ordförande Liberala kvinnor, Lisa Nåbo, ordförande SSU, Caroline Cederquist, press- och opinionschef Vision (moderator)
Anmälan: Minglet är öppet för alla men anmälan krävs: https://bit.ly/455CHef

Onsdagen den 26 juni

Hur bygger vi en välfärd där det är rusning till jobben?

Kommunerna har ökat sina kostnader för inhyrd personal med över 300 % de senaste tio åren. 2022 var kostnaden 3,2 miljarder kronor. Är det värt priset? Hur skapar vi en välfärd där det är rusning till jobben?

Tid: Onsdag 26/6 kl. 13.00–13.45
Var: TCO-landet
Arrangör: Vision
Medverkande: Veronica Magnusson, ordförande i Vision, Eva Domanders, vd kompetensföretagen-bemanningsbolagen, Almega, Ulrika Emilsson, enhetschef för hemsjukvården i Säffle kommun, Caroline Olsson, chef för avdelningen för arbetsgivarpolitik på SKR, Caroline Cederquist, press- och opinionschef Vision (moderator)

Torsdagen den 27 juni

Nya socialtjänstlagen – kommer barn och unga att få bättre stöd?

En ny socialtjänstlag är efterlängtad både av de som arbetar utifrån den och de som ska få skydd utifrån den. Behovet av en reform har aldrig varit större. Lagen förväntas träda i kraft sommaren 2025, men möter den de utmaningar som finns?

Tid: Torsdag 27/6 kl. 08.45–09.15
Var: TCO-landet
Arrangör: Vision och Maskrosbarn
Medverkande: Veronica Magnusson, ordförande i Vision, Linn Englund, tf påverkanschef i Maskrosbarn, Camilla Waltersson Grönvall, socialtjänstminister (M), Fredrik Lundh Sammeli, vice ordförande (S) i socialutskottet, Maria Heimer, docent på Uppsala Universitet, Åsa Furén-Thulin, sektionschef socialtjänst på SKR, Caroline Cederquist, press- och opinionschef Vision (moderator)

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss