Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision tecknar semesteröverenskommelse med SKR och Sobona

Publicerad 2020-04-23

Vision har tecknat en central överenskommelse med arbetsgivarparterna SKR och Sobona om avvikelse från lag och avtal gällande hantering av semester under 2020.

Vision och arbetsgivarparterna är överens om att perioden för huvudsemester under 2020, utöver maj till september, även ska omfatta december. Syftet med att utöka perioden för huvudsemestern är att skapa bättre förutsättningar för att medarbetare ska få sin huvudsemester under 2020 och att den planeras på ett ordnat sätt.

- Visions medlemmar jobbar under tuffa förutsättningar och gör fantastiska insatser. Trycket på välfärden är hårt och riskerar att påverka sommarsemestrar. Med denna överenskommelse skapar vi förutsättningar för medarbetarna att få återhämtning i år, för chefer att planera verksamheten och för dem som skjuter fram semestern att bli kompenserade, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Överenskommelsen innebär bland annat att huvudsemester – helt eller delvis – kan läggas även i december. Det ska i första hand ske genom frivillighet och medarbetarna kompenseras då med 7 500 kronor extra per vecka samt extra semesterdagar. Kompensationen för de medarbetare som får sin pågående semester indragen kommer att utökas. Det innebär att medlemmarna, utöver fem extra semesterdagar, även får en ekonomisk kompensation på 3 000 kronor.

-  Vila och återhämtning är nödvändigt för att medarbetarna ska orka jobba året ut, och det vill vi verkligen värna om. Genom att skapa ordning och reda säkerställer vi att medlemmarna får ta ut semester i år och att de som skjuter fram semestern får en bra kompensation, säger Veronica Magnusson.

Arbetsgivarna kan enligt ordinarie avtal, utöver möjligheten att förlägga huvudsemester under perioden maj till september, även förlägga semester i oktober, november och december om det finns särskilda skäl. En pandemi, som innebär att bemanningen inte kan säkras i samhällsviktiga funktioner, är typiskt sett särskilda skäl. 

Fakta om överenskommelsen

  • Parterna är överens om att besked om semesterförläggning ska lämnas senast en månad innan ledighetens början.
  • Parterna är överens om att perioden för huvudsemester semesteråret 2020 även ska omfatta vecka 49-53. Huvudsemesterperioden är vanligtvis månaderna juni - augusti, och kan även förläggas i maj och september efter lokal förhandling enligt medbestämmandelagen (MBL).
  • För varje hel semestervecka som förläggs i vecka 49-53 2020 ersätts arbetstagaren med 7 500 kronor.
  • Arbetstagaren kan kompenseras med som mest 5 extra semesterdagar om huvudsemestern avbryts på arbetsgivarens begäran. Sådan semesterdag ska förläggas under semesteråret. Parterna är överens om att en arbetstagare som har kompenserats med 5 extra semesterdagar har rätt till ett engångsbelopp om 3 000 kronor.

Läs mer om avtalet på www.vision.se

För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar