Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision: Äldreomsorgschefer bör frånsäga sig sina arbetsmiljöuppgifter

Publicerad 2020-05-14

Vision uppmanar idag chefsmedlemmar i äldreomsorgen att returnera sina arbetsmiljöuppgifter om de anser att det saknas tillräckliga resurser, befogenheter eller kunskap för att kunna utföra dessa uppgifter. Vision skickar också ett öppet brev till socialminister Lena Hallengren och Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, där förbundet påpekar att SKR och arbetsgivarna har misslyckats med att ge chefer i äldreomsorgen förutsättningar att utföra sina arbetsmiljöuppgifter.

−  Satsningar på äldreomsorgen riskerar att falla platt om ledarskapet glöms bort, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision. Vision uppmanar våra chefsmedlemmar att returnera sina arbetsmiljöuppgifter om de inte får förutsättningar att skapa en säker arbetsmiljö och skydda personalen och de äldre från smittspridning.

Om en chef inte anser sig kunna utföra sina arbetsmiljöuppgifter fullt ut, på grund av till exempel brist på skyddsutrustning, kan chefen återkoppla detta till närmast överordnade chef. Den överordnade chefen är i sin tur skyldig att se till att förutsättningar ges för att det förebyggande arbetsmiljöarbetet ska kunna genomföras fullt ut på arbetsplatsen.

Vision skickade i slutet av april 2020 ut en enkät till 570 chefer i äldreomsorgen. Resultatet visar att en stor andel av cheferna saknar möjligheter att skapa en säker arbetsmiljö för sina anställda och hindra spridningen av Covid19.

Vision skriver nu till socialminister Lena Hallengren med anledning av regeringens satsning där 10 000 nya vårdbiträden och undersköterskor beräknas kunna anställas i äldreomsorgen. Satsningen följs inte av några tydliga krav på kommunerna när det gäller att åtgärda de brister i arbetsmiljön som funnits i äldreomsorgen under lång tid. Tidigare i år ställde Arbetsmiljöverket krav på förbättrade åtgärder i arbetsmiljön för arbetstagarna inom hemtjänst och på äldreboenden i hela 87 procent av de inspektioner som myndigheten genomfört under två års tid.

− Den akuta krisen visar att kommunerna misslyckats med att ge chefer i äldreomsorgen möjlighet att skydda anställda och äldre, säger Veronica Magnusson. Ansvaret för den allvarliga situation vi befinner oss i vilar på den politiska nivån, inte på cheferna. Jag förväntar mig nu att arbetsgivare i kommuner och företag tar sitt ansvar och stärker ledarskapet – det är avgörande för att klara krisen.

Läs Visions brev till regeringen och SKR på www.vision.se

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt