Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nytt avtal klart för medlemmar i Svenska kyrkan

Publicerad 2020-12-04

Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har kommit överens om ett nytt kollektivavtal för Visions medlemmar inom Svenska kyrkan. Avtalet ger löneökningar på 5,4 procent under 29 månader. Därutöver betalas ett engångsbelopp om 1500 kronor per medlem ut i december 2020.

Det nya löneavtalet innebär löneökningar på 3,5 procent från och med den 1 november 2020 samt 1,9 procent från och med den 1 april 2022.

- Vi är glada att ha ett nytt avtal på plats som ger goda förutsättningar för reallöneökningar. Vi kämpade hårt för att ingen skulle förlora på att avtalet blivit försenat, och fick möta arbetsgivarna på halva vägen. Nivån på 3,5 procent från den 1 november tillsammans med en extra utbetalning på decemberlönen ser vi som en kompensation för det ansvar medlemmarna tagit under våren, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Alla särskilda ersättningar, inklusive för tjänstgöring vid lägerverksamhet, räknas upp med 5,4 procent under avtalsperioden, med start den 1 november 2020.

Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är överens om att löneavtalet behöver moderniseras och påbörjar därför ett arbete för utveckla den individuella lönesättningen där lön sätts efter prestation.

- Vision vill ha ett modernt löneavtal där varje medlem får en bättre möjlighet att påverka sin lön genom sina prestationer på jobbet. Det är viktigt för att Svenska kyrkan ska bli en mer attraktiv arbetsgivare för nya medarbetare, säger Veronica Magnusson.

Avtalet gäller från den 1 november 2020 till och med 31 mars 2023. Sista året är uppsägningsbart. Läs mer på Kollektivavtal för Svenska kyrkan (vision.se)

Cirka 5000 anställda i Svenska kyrkan, till exempel församlingspedagoger, ekonomer och präster, omfattas av avtalet. 

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070-746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar