Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nödvändigt stödpaket för välfärden måste ha långsiktigt fokus

Publicerad 2020-04-02

Den akuta krisen på grund av coronapandemin har ytterligare ökat pressen på medarbetare och chefer i välfärden. Vision välkomnar dagens besked om sammanlagt 22 miljarder kronor till jobb och omställning i Sveriges kommuner och regioner, och att bidragen blir generella. Det är dock viktigt att tillskottet trots nuvarande krisläge injiceras med långsiktigt fokus.

Sveriges kommuner och regioner har ett tufft ekonomiskt läge som har förvärrats av coronapandemin. Vision menar att anställda i kommuner och regioner måste ha rimliga möjligheter att vårda, behandla och skydda medborgare från både direkta och indirekta effekter av Covid-19.

- Det är oerhört pressat i kommuner och regioner just nu, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision. Chefer sliter för att värna medarbetares arbetsmiljö och klara bemanningen. Många av våra medlemmar måste vara tillgängliga i princip dygnet runt nu. Det är en stor stress att hantera ständigt uppdaterade nya riktlinjer och en mängd oförutsedda eller akuta problem.

Visions medlemmar beskriver att även om de klarar den akuta krisen så finns det en stor oro att det kommer efterverkningar i form av ökade sjukskrivningar på grund av stress till sommaren.

För att minska risken för ohälsa bland chefer och medarbetare krävs nu kraftfulla satsningar på arbetsmiljön gällande:

  • Chefers pressade arbetsmiljö. För att få rejäl effekt på satsningarna måste ledarskapet fungera. Kommuner och regioner behöver identifiera de verksamhetsnära chefernas utmaningar och ge effektivt och anpassat stöd.
  • Äldre personers behov av stöd och hjälp. Hemtjänst och äldreomsorg behöver resurser för att klara bemanningen, minska smittspridning och avlasta vården. Tillgång till skyddsutrustning för personal måste säkras för att skydda de äldre och de anställda. Nyttjande av välfärdsteknik så som larm och nattkameror behöver öka.
  • Ett starkt socialt skyddsnät för barn och de svagaste i samhället. Vi ser ett ökat tryck på ekonomiskt bistånd, vilket kan antas öka än mer framöver. Kommunerna behöver säkra tillgången på personal och använda digital teknik i handläggning för att kunna ge snabb service för de personer som är i ekonomisk nöd eller i social utsatthet.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar