Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Mölndal är Årets Kulturkommun 2021

Publicerad 2020-11-26

Vision har i dag utsett Mölndal till Årets Kulturkommun 2021. Mölndal får priset för att kommunen har visat initiativkraft, nyfikenhet och nytänkande och hittat alternativa lösningar under detta speciella detta år.

I Mölndal har man trots den rådande pandemin varit kreativ och ambitiös och hittat nya spännande kulturverksamheter som gynnat såväl medborgarna som kulturarbetarna. 

- Mölndal har ett brett kulturutbud, trots närheten till Göteborg. Kommunen bedriver en långsiktig kulturpolitik, där kulturen är en viktig del i kommunens arbete med stärkt demokrati, meningsfull fritid, livslång hälsa, livslångt lärande och sociala sammanhang, säger juryns ordförande Ove Jansson. 

Det är 32:e året i rad som Vision utser Årets Kulturkommun. Juryn motiverar valet av Mölndal så här:

Motivering Årets kulturkommun 2021

I årets kulturkommun får kulturen ta plats och kommuninvånarna erbjuds ett brett och gediget utbud. Insikten om kulturens betydelse för medborgarnas välbefinnande och hälsa genomsyrar samhället och resulterar i långsiktig planering av kultursatsningar.

Stadsmuseet med fri entré är inte enbart en kulturhistorisk institution utan antar även spännande utmaningar. Ett ”Pop-up museum” har t ex genomförts i stadens galleria och lockat ett stort antal besökare som lättillgängligt fått chansen till en annorlunda kulturupplevelse.

Kommunen har ett välordnat stadsbibliotek samt två filialer och en bokbuss för att nå ut till medborgarna. För att barn redan från en tidig ålder ska få positiva upplevelser av böcker, läsning och berättande har 25 litteraturprofilerade förskolor inrättats.

För att stärka kulturella mötesplatser och främja arbetet med integration stöder kommunen den idéella föreningen Konstkollektivet. Fritidslotsar marknadsför kultur- och fritidsutbudet till nyanlända och ensamkommande i kommunen.

Kulturskolan är en mötesplats där barn och unga får utveckla sin kreativitet och även aktivt påverka stadens kulturliv. Barn och ungdomar från 4-15 år är garanterade minst en kulturupplevelse under läsåret genom Kulturgarantin. 

Kommunen har visat initiativkraft, nyfikenhet och nytänkande för att hitta alternativa lösningar under detta år. Kulturturnéer med spännande innehåll har genomförts utanför äldreboenden, så att de äldre kunnat ta del av arrangemang från sina fönster, balkonger eller i trädgårdar. Detta har också medfört att kulturarbetarna fått uppdrag med ekonomisk ersättning.

Kommunen har valt att under pandemin hålla de kulturella mötesplatserna öppna och ställt om till mer coronasäkrad miljö, vilket är föredömligt.

Vision utser med stolthet Mölndal till 2021- års kulturkommun.

Prisutdelning

Prisutdelningen skedde i år digitalt och samtliga sju nominerade kommuner var representerade. Prisutdelare är kulturjuryns ordförande Ove Jansson. Förutom diplom får Mölndals kommun en oljemålning på duk ”Trädgården” av konstnären Philiph A. Luik samt behålla vandringspriset ett glasäpple av Rune Strand under nästa år.

För ytterligare kommentarer, kontakta juryns ordförande Ove Jansson, tfn 070-642 81 69.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar