Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hörby kommun riskerar 75 000 kronor i vite om inte arbetsmiljöarbetet förbättras

Publicerad 2020-03-10

I dag kom Arbetsmiljöverket med sitt svar på fackens anmälan om brister i arbetsmiljöarbetet i Hörby kommun. Efter myndighetens inspektion i kommunen den 27 februari ställs nu krav på arbetsgivaren att förbättra arbetet med att säkerställa en god arbetsmiljö. Om kommunen inte åtgärdar de brister som Arbetsmiljöverket kräver senast den 1 juni riskerar man att få betala ett vite på 75 000 kronor.

Vision ser allvarligt på de brister som Arbetsmiljöverket konstaterar i sitt föreläggande och utgår från att konkreta åtgärder kommer att genomföras gällande det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Det handlar bland annat om att tillsammans med skyddsombuden arbeta aktivt för att medarbetarna ska ha en rimlig arbetsbelastning samt att säkerställa att det inte förekommer kränkningar.

- Visions fokus är att medlemmar och medarbetare ska ha en god arbetsmiljö för att kunna göra sina jobb och må bra. Vi har via lagstiftning och avtal kommit överens om att arbetsmiljöarbetet är något vi tar på allvar i Sverige. Vi förväntar oss nu att arbetsgivarna i Hörby tar sitt fulla ansvar och möter upp fackens vilja att förbättra arbetsmiljön, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

-  Vision ser fram emot att fortsätta den viktiga dialog med arbetsgivaren som nu inletts i Hörby, där kommunledning och skyddsombud tillsammans tar fram lösningar som säkerställer en god arbetsmiljö för medarbetarna, säger Sarah Nystedt, ordförande Visions avdelning i Hörby.

Bakgrund: Den 17 februari lämnade Vision, SSR och Saco in en så kallad 66a-anmälan med begäran om ingripande från Arbetsmiljöverket om föreläggande eller förbud mot Hörby kommun. Anmälan handlar om att kommunen brustit i sina rutiner av att hantera kränkningar av medarbetare.

För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision, tfn 070- 746 21 24. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar