Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Arbetsgivare bör göra det möjligt att vaccinera sig under arbetstid

Publicerad 2020-12-17

Efter årsskiftet kommer vaccin mot covid-19 att börja distribueras i Sverige. Fackförbundet Vision anser att arbetsgivare bör möjliggöra vaccination för personal på betald arbetstid.

-        Vi har en allvarlig smittspridning. Arbetsgivaren bör ta sitt samhällsansvar och göra det möjligt för medarbetare att vaccinera sig på betald arbetstid, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision. Vi har kollektivavtal om att medarbetare får lämna blod och besöka mödravården på arbetstid. Detsamma bör gälla för vaccin mot covid-19.

Vision anser att bedömningar av hur och i vilken ordning vaccination mot covid-19 ska genomföras bör göras av ansvariga myndigheter och av sjukvården. Prioriteringsordningen bör ta hänsyn till de anställdas möjlighet att utföra arbetet från hemmet och vilka smittorisker de utsätts för. Det kan handla om personal inom äldreomsorgen och vården, som Folkhälsomyndigheten tidigare lyft som prioriterade, men också anställda i tandvården och skolan.

 För ytterligare kommentarer, kontakta:

 Hediye Güzel, presschef Vision 076 141 7321

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt

Frågor & svar