Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Arbetsgivare bör göra det möjligt att vaccinera sig under arbetstid

Publicerad 2020-12-17

Efter årsskiftet kommer vaccin mot covid-19 att börja distribueras i Sverige. Fackförbundet Vision anser att arbetsgivare bör möjliggöra vaccination för personal på betald arbetstid.

-        Vi har en allvarlig smittspridning. Arbetsgivaren bör ta sitt samhällsansvar och göra det möjligt för medarbetare att vaccinera sig på betald arbetstid, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision. Vi har kollektivavtal om att medarbetare får lämna blod och besöka mödravården på arbetstid. Detsamma bör gälla för vaccin mot covid-19.

Vision anser att bedömningar av hur och i vilken ordning vaccination mot covid-19 ska genomföras bör göras av ansvariga myndigheter och av sjukvården. Prioriteringsordningen bör ta hänsyn till de anställdas möjlighet att utföra arbetet från hemmet och vilka smittorisker de utsätts för. Det kan handla om personal inom äldreomsorgen och vården, som Folkhälsomyndigheten tidigare lyft som prioriterade, men också anställda i tandvården och skolan.

 För ytterligare kommentarer, kontakta:

 Hediye Güzel, presschef Vision 076 141 7321

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar