Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision: Chefer har för lite inflytande över välfärdens digitaliseringsarbete

Publicerad 2019-11-12

En kommande rapport från Vision pekar på att medarbetare och chefer i kommuner och regioner inte känner sig delaktiga i arbetet med att utveckla nya digitala och tekniska lösningar. 70 procent av medarbetarna i kommuner och regioner upplever att de har begränsat inflytande vid utveckling eller inköp av it-system. Vision ser en risk för att digitaliseringsarbetet går trögt och att utvecklingsprojekt blir kostsamma och drar ut på tiden.

- Verksamhetsnära chefer i kommuner och regioner måste få ta initiativ och få vara drivande i digitaliseringsarbetet. Men idag får inte chefer tillräckligt med tid och utrymme att leda utvecklingsarbete tillsammans med medarbetare. Bristen på makt och insyn i arbetet med tekniska system gör att utvecklingsprojekt istället blir långdragna och strulande processer som kantas av missnöje, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision är på Kvalitetsmässan i Göteborg för att påverka arbetsgivare och beslutsfattare i frågor som rör framtidens arbetsliv. Vision organiserar de tjänstemän i kommuner, regioner och företag som kommer att vara med och driva och förändra välfärdens verksamheter när arbetsuppgifter förändras genom automatisering och nya sätt att organisera arbetet.

Vision tycker att välfärdens verksamheter behöver öka sin förmåga att ta till vara förbättringsidéer från anställda. Vi vet att arbetsplatser som uppmuntrar anställda att innovera och pröva nya idéer ofta upplevs som attraktiva. Här har arbetsgivare i välfärden har en enorm potential.

- Anställda behöver få mer inflytande över digitaliseringsarbetet i kommuner och regioner. De som dagligen ger medborgare vård och service sitter med goda idéer om innovationer och smartare sätt att jobba på. Ta tillvara deras engagemang! säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070 746 21 24, eller Björn Cardenas, strateg arbetsmiljö, tfn 073 071 13 07.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar