Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision: Chefer har för lite inflytande över välfärdens digitaliseringsarbete

Publicerad 2019-11-12

En kommande rapport från Vision pekar på att medarbetare och chefer i kommuner och regioner inte känner sig delaktiga i arbetet med att utveckla nya digitala och tekniska lösningar. 70 procent av medarbetarna i kommuner och regioner upplever att de har begränsat inflytande vid utveckling eller inköp av it-system. Vision ser en risk för att digitaliseringsarbetet går trögt och att utvecklingsprojekt blir kostsamma och drar ut på tiden.

- Verksamhetsnära chefer i kommuner och regioner måste få ta initiativ och få vara drivande i digitaliseringsarbetet. Men idag får inte chefer tillräckligt med tid och utrymme att leda utvecklingsarbete tillsammans med medarbetare. Bristen på makt och insyn i arbetet med tekniska system gör att utvecklingsprojekt istället blir långdragna och strulande processer som kantas av missnöje, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision är på Kvalitetsmässan i Göteborg för att påverka arbetsgivare och beslutsfattare i frågor som rör framtidens arbetsliv. Vision organiserar de tjänstemän i kommuner, regioner och företag som kommer att vara med och driva och förändra välfärdens verksamheter när arbetsuppgifter förändras genom automatisering och nya sätt att organisera arbetet.

Vision tycker att välfärdens verksamheter behöver öka sin förmåga att ta till vara förbättringsidéer från anställda. Vi vet att arbetsplatser som uppmuntrar anställda att innovera och pröva nya idéer ofta upplevs som attraktiva. Här har arbetsgivare i välfärden har en enorm potential.

- Anställda behöver få mer inflytande över digitaliseringsarbetet i kommuner och regioner. De som dagligen ger medborgare vård och service sitter med goda idéer om innovationer och smartare sätt att jobba på. Ta tillvara deras engagemang! säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070 746 21 24, eller Björn Cardenas, strateg arbetsmiljö, tfn 073 071 13 07.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt