Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

warning icon

Systemunderhåll

Visions Veronica Magnusson: Bristen på medicinska sekreterare i Region Skåne är oroande

Publicerad 2018-12-10

Onsdagen den 12 december besöker Visions ordförande Veronica Magnusson universitetssjukhuset i Malmö för att träffa enhetschefer inom hälso-och sjukvården. En viktig fråga som kommer att diskuteras är bristen på medicinska sekreterare inom Region Skåne. I dag saknas det medarbetare på många avdelningar vilket riskerar att påverka kvaliteten på vården.

Medicinska sekreterare är nyckelgrupper i vården som kan avlasta chefer, läkare och sjuksköterskor. I Region Skåne arbetar drygt 2000 medicinska sekreterare. Men stora pensionsavgångar gör att kompetensen riskerar att försvinna. De cirka 120 medicinska sekreterare som varje år examineras från regionens fyra utbildningsorter täcker nätt och jämnt upp för de medarbetare som går i pension.

På exempelvis akutmottagningarna på Universitetssjukhuset i Malmö och Lund finns många vakanser.

- Bristen på medicinska sekreterare är allvarlig och riskerar att drabba kvaliteten på vården och i slutänden patienterna. Medicinska sekreterare är administrativa proffs som kan avlasta sjuksköterskor och läkare så att de får mer tid med patienterna, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision har länge påtalat problem med sammanpressade löner inom gruppen. I dag är lönespridningen enbart 23 procent och det skilje det väldigt lite i lön mellan en nyutexamninerad medicinsk sekreterare och en erfaren.

Region Skåne har nyligen påbörjat ett arbete för att öka lönespridningen, något som Vision välkomnar.

- Medicinska sekreterare utför ett kvalificerat arbete och måste få högre löner och moderna villkor. Då blir yrket mer attraktivt för unga. Det måste gå att göra en lönekarriär under ett arbetsliv, erfarenhet och ökad kompetens ska avspegla sig i lönen, säger Mari Sivernäs, vice ordförande Vision Region Skåne.

Program:

Kl. 12.15 – 13.15 Chefslunch med medlemmar på SUS, Malmö. Kirurgbyggnaden, Lilla konferensrummet, plan 3.

Veronica Magnusson är tillgänglig för media under dagen.

Varmt välkomna!

För mer information kontakta Nadine Ghawi, strategisk rådgivare, tfn 073 577 02 50 eller Mari Sivernäs, vice ordförande i Vision Region Skåne och sektionsordförande för sektion SUS, tfn 0418-45 40 97.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar