Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

warning icon

Systemunderhåll

Ny Novus- undersökning: Utveckling och positiva förändringar i spåren av flyktingmottagandet

Publicerad 2018-01-29

Många av Visions medlemmar upplever att de utmaningar som flyktingsituationen inneburit skapat utveckling och positiva förändringar på deras arbetsplatser. Det visar en ny undersökning bland 5091 medarbetare och chefer inom välfärden som Novus genomfört på uppdrag av Vision. Samtidigt finns det stora behov av kompetensutveckling och samordning för att förbättra mottagande och etablering.

En stor andel av Visions medlemmar upplever att de har förutsättningar att utföra sitt arbete när det gäller stöd till flyktingar och nyanlända på ett professionellt sätt.

-  Visions medlemmar har stor betydelse för att ge flyktingar och nyanlända en bra start i Sverige. Att våra medlemmar har bra förutsättningar att göra ett professionellt jobb bidrar till att nyanlända snabbare etableras i samhället, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

Många (43 procent) svarar också att de utmaningar som flyktingsituationen inneburit bidragit till utveckling och positiva förändringar på deras arbetsplatser. Inom flera yrkesgrupper är siffran dock betydligt högre, såsom arbetsmarknad och integration (67 procent) eller församlingsarbete (72 procent). Det handlar till exempel om en ökad kunskap i organisationen, nya arbetssätt har utvecklats och man har uppnått mer eller bättre samverkan med andra aktörer.

Samtidigt finns det mycket som behöver förbättras. Till exempel har allt för många medlemmar fått nya arbestuppgifter utan att få den kunskap och kompetensutveckling de behöver. Det gäller till exempel tandsköterskor, skoladministratörer, bibliotekarier och medlemmar inom socialtjänsten.

- Det måste finnas en balans mellan krav och resurser så att medarbetare har relevant kunskap för de arbetsuppgifter de ska utföra. Arbetsgivarna behöver nu göra en systematisk inventering av medarbetars behov av kunskapspåfyllnad och presentera en plan för hur behovet ska tillgodoses, säger Veronica Magnusson.

Även samordningen mellan olika samhällsfunktioner behöver bli bättre. Många pekar på brister mellan till exempel skola, boende och socialtjänst, men också på brister i samverkan mellan kommun, landsting och regioner, privata aktörer, statliga myndighetet och civilsamhället.

- Samverkan lönar sig, de ser vi flera goda exempel på. Genom att till exempel anställa samordnare eller koordinatorer, och genom att förlägga olika verksamheter med gemensamt uppdrag under samma tak har kommuner nått mycket goda effekter, säger Veronica Magnusson.

Undersökningen genomfördes den 7-19 november 2017 och har besvarats av medlemmar i Vision som uppgett att deras verksamhet berörts av att fler människor sökt skydd i Sverige de senaste åren. Resultaten för länet avviker inte signifikant från totalundersökningens om inte annat framgår. Läs rapporten här: www.vision.se/rapporter

För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24 eller Jenny Andersson, utredare i Vision, tfn 072- 732 06 92. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar