Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

warning icon

Systemunderhåll

Mia Wallengren, Falköpings kommun, belönas med Visions MR-pris

Publicerad 2018-09-28

Visions nationella pris för mänskliga rättigheter går till Mia Wallengren, förvaltningschef på Kultur- och fritidsförvaltningen i Falköpings kommun. Hon får priset för sitt inspirerande och systematiska arbete för mångfald och jämlikhet på arbetsplatsen.

Mia Wallengren har under sina tre år som förvaltningschef tagit initiativ till och genomfört kompetenshöjande insatser och utbildningar kring mångfald, inkludering och jämställdhet för personal, ledningsgrupp och fackliga representanter.

Insatserna har följts upp på arbetsplatsträffar och kunskapen får genomsyra organisationen på olika sätt. Bland annat genom samtal om värdegrund och hur fler kan inkluderas i de verksamheter som förvaltningen driver och ansvarar för. På detta sätt har personalen blivit mer delaktig i processen och upplever en större känsla av delaktighet.

- Jag är övertygad om människors lika värde och på vår arbetsplats vill jag att alla ska känna sig lika viktiga, och ha mod att våga testa och ta initiativ för att kunna erbjuda den verksamhet som medborgarna efterfrågar. Då får vi en organisation i rörelse och medarbetarna upplever en större tillfredsställelse på jobbet, säger Mia Wallengren.

- Det känns väldigt roligt att få uppmärksamma en chef som jobbar systematiskt med mångfald och inkludering på alla nivåer på arbetsplatsen, och som inspirerar sina medarbetare. Arbetet är en viktig nyckel för att öka tillgängligheten och kvaliteten i välfärden, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

MR-priset delades ut på fredagen den 28 septemberpå Visions förbundsmöte som hålls i Solna. Juryn, som består av Visions förbundsstyrelse med biträde av RIM (Rådet för integration och mångfald), ger följande motivering till 2018 års pris:

Mia står upp för det hon tror på och är stadig i sin övertygelse om alla människors lika värde. Hon säger ifrån när något är fel och inspirerar sina medarbetare att göra detsamma. Hon prioriterar utvecklingsarbete kring jämlikhet och jämställdhet genom att investera i utbildningar, lägga gott om tid på värdegrundsarbete och hon gör allt detta tillsammans med sina anställda. Mia är ett utmärkt exempel på hur en chef ska tänka kring och arbeta med mänskliga rättigheter och mångfald.”

För ytterligare kommentarer Mia Wallengren, tfn 0739-988 995 eller Olof Ambjörn, mångfaldsstrateg i Vision, tfn 070-329 71 75.

Läs mer om Visions arbete för ökad mångfald i arbetslivet http://vision.se/Din-trygghet/Mangfald/

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar