Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions Veronica Magnusson diskuterar chefers förutsättningar i Luleå

Publicerad 2017-04-26

Torsdagen den 27 april besöker Visions förbundsordförande Veronica Magnusson Luleå kommun för att träffa medarbetare, chefer, skyddsombud och politiker. I fokus står samtal om chefers förutsättningar att leda och bidra till friska arbetsplatser.

Chefer inom välfärden, inte minst inom skola, vård och omsorg, saknar ofta förutsättningar att vara närvarande ledare. Arbetsmiljöverkets pågående granskningar av villkoren för första linjens chefer i vård och omsorg visar till exempel att chefernas arbetsmiljö ofta är ansträngd.

Vad krävs för att skapa förutsättningar för chefer att leda sina medarbetare? När Vision ställde frågan till chefsmedlemmar inom äldreomsorgen svarade nio av tio att ett rimligt antal medarbetare per chef är avgörande för att de ska kunna vara närvarande chefer.

- Det är hög tid att ge chefer möjlighet att fokusera på sitt välfärdsuppdrag och ledarskap – det vi kallar ett närvarande ledarskap. Det är viktiga delar för att skapa friskare arbetsplatser och ett mänskligt arbetsliv, säger Veronica Magnusson.

Program den 27 april:

Kl. 10.30–11.30 Möte med medlemmar på Öppenvården i Luleå. Arbetsplatsen har nyligen blivit prisad för sitt arbete med barn och unga.

12.00 - 13.30 Lunch med chefer inom socialtjänsten.

13.30 -14.45 Möten med chefer om ledarskapets villkor och förutsättningar.

15.00 – 17.00 Afterwork med föreläsning på Hotell Savoy.

Medverkande:

  • Författaren Ulrika Sedell föreläser om sju framgångsfaktorer för chefskarriären. Föreläsningen bygger på resultatet av boken Bortom Glastaket, där 26 kvinnor berättar om sina erfarenheter av att ha nått toppositioner i olika branscher
  • Mikael Lekfalk, kommundirektör, berättar hur han ser på ledarskap och vad som är viktigt för att chefer ska kunna göra ett bra arbete.
  • Veronica Magnusson, förbundsordförande, berättar om hur Vision arbetar med chefs- och ledarskapsfrågor.

Veronica Magnusson är tillgänglig för media under dagen.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson tfn 070- 746 21 24, eller Anna Åkerström, strategisk rådgivare, tfn 076- 10 60 275.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar