Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision: Längre arbetsliv kräver satsningar på arbetsmiljö

Publicerad 2017-12-14

Dagens överenskommelse om en höjning av den lägsta åldern för uttag av allmän pension kräver satsningar på arbetsmiljö, kompetensutveckling och jämställda löner. Ett förlängt arbetsliv måste innebära ett tydligare fokus på friska arbetsplatser, anser Vision.

-  Visions medlemmar är stolta, känner stor arbetsglädje och många kan tänka sig att jobba lite längre. Samtidigt ser vi hur stressen och sjukskrivningarna ökar. Ett längre arbetsliv kräver satsningar på ett mänskligare arbetsliv där människor orkar stanna kvar, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  

-  Vi förväntar oss att se resultat av den avsiktsförklaring för friskare arbetsplatser som SKL har tecknat med Vision med flera fack. En av de viktigaste åtgärderna från lokala arbetsgivare är att ge chefer ett rimligt antal medarbetare, säger Veronica Magnusson.

Också möjligheten till kompetensutveckling och omställning mitt i livet behöver säkerställas, inte minst med tanke på digitaliseringen och dess påverkan på medlemmarnas arbetsuppgifter.

Vision efterlyser även strategier för jämställda pensioner från arbetsgivarna.

-  Pension är en uppskjuten lön som man ska kunna försörja sig på efter att ett långt yrkesliv avslutats. För att våra medlemmar ska kunna leva ett värdigt liv efter pensionen krävs satsningar på jämställda löner, särskilt inom kvinnodominerade yrken, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar